Νικητής στα σημεία o Μπόρις Τζόνσον στο τελευταίο debate

1362
τζόνσον

Με νικητή στα σημεία τον Boris Johnson ολοκληρώθηκε ο κύκλος των προεκλογικών debates. Το αποτέλεσμα προκάλεσε ανακούφιση στο εκλογικό επιτελείο των Συντηρητικών εν όψει των εκλογών της επόμενης Πέμπτης (12/12).

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν απέτυχε να ρίξει στο καναβάτσο τον Μπόρις Τζόνσον στη τελευταία αναμέτρηση των δύο στην τηλεόραση του BBC.

Πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, το αποτέλεσμα του debate ήταν 52% υπέρ του Τζόνσον και 48% υπέρ του Κόρμπιν. «Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Στο παιχνίδι προηγείται ο Πρωθυπουργός» δήλωσε υπουργός της Κυβέρνησης.

Ο μέσος όρος όλων των δημοσκοπήσεων από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, φέρνει τους Συντηρητικούς να προηγούνται κατά 10 μονάδες των Εργατικών.

Η εμφάνιση του Κόρμπιν ήταν αρκετά καλή για τα προσωπικά του δεδομένα.
Επικεντρώθηκε σε θέματα εσωτερικής πολιτικής, τομέας που θεωρείται το δυνατό του χαρτί. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τις Υπηρεσίες Πρόνοιας και την κοινωνική ανισότητα που διευρύνθηκε στα εννέα χρόνια λιτότητας των Συντηρητικών κυβερνήσεων, γράφει η Deutsche Welle.

Στον αντίποδα ο Βρετανός πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στο Brexit, το σημείο στο οποίο υπερέχει.

Η προεκλογική εκστρατεία θα κλιμακωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα με έμφαση στις μονοεδρικές που από παράδοση δίνουν την νίκη σε ένα κόμμα.

Εφιάλτης των συμβούλων του Johnson είναι ότι εν όψει μιας σίγουρης νίκης των Συντηρητικών, πολλοί ψηφοφόροι που αρχικά είχαν αποφασίσει να ψηφίσουν το κυβερνών θα επιλέξουν κόμματα της αντιπολίτευσης. Το πάθημα της Τερέζα Μέι στις εκλογές του 2017 είναι παράδειγμα προς αποφυγήν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας