Σε 50 εβδομάδες φυλάκιση καταδικάστηκε ο Τζούλιαν Ασάνζ

1357
φυλάκιση

Σε σχεδόν έναν χρόνο φυλάκιση καταδικάστηκε ο ιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ από το Southwark Crown Court . Συγκεκριμένα το βρετανικό δικαστήριο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 50 εβδομάδων.

Μετά την κινηματογραφική του σύλληψη μέσα από την πρεσβεία του Ισημερινού, ο 47χρονος  Τζούλιαν Ασάνζ κρίθηκε ένοχος για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχε επιβάλλει η δικαιοσύνη το 2012, αναφορικά με κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα στη Σουηδία, οι οποίες έχουν ήδη αποσυρθεί.

«Ζητώ συγνώμη σε όσους θεωρούν ότι παραβίασα τους όρους με τον τρόπο που χειρίστηκα  την περίπτωσή μου» ανέφερε ο Ασάνζ σε επιστολή του, που διαβάστηκε στο δικαστήριο από τον δικηγόρο του, Μαρκ Σάμερς. «Βρέθηκα αντιμέτωπος με τρομακτικές περιστάσεις. Εκείνη την εποχή έκανα ό, τι νόμιζα ότι ήταν καλύτερο», πρόσθεσε.

Ο Σάμερς δήλωσε επίσης ότι ο Ασάνζ «είχε έντονους φόβους» το 2012 ότι θα τον έστελναν από τη Σουηδία στις Ηνωμένες Πολιτείες και τελικά στο κέντρο κράτησης του Γκουαντάναμο στην Κούβα.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Ασάνζ καθώς μεταφερόταν στα κελιά έκανε νεύματα προς τους υποστηρικτές του, οι οποίοι φώναζαν «ντροπή σας» προς το δικαστήριο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας