Σε κλοιό οι τουρκικές βάσεις Συρίας-Δεν πολεμούν οι μισθοφόροι της Άγκυρας

444
Δεν πολεμούν οι μισθοφόροι

Ξεσηκωμός των Σύριων κατά Άγκυρας και φιλότουρκων τζιχαντιστών

Στις 22 Ιουλίου, οι κάτοικοι της συριακής επαρχίας Idlib πραγματοποίησαν διαμαρτυρία μεγάλης κλίμακας στο χωριό Jebel al-Zawiya ενάντια στην ανάπτυξη τουρκικών δυνάμεων σε δεκάδες στρατιωτικές θέσεις στην περιοχή και τη χρήση του Idlib ως περιοχή συγκεντρώσεως, για την διεξαγωγή εχθροπραξιών κατά της συριακής κυβέρνησης.

Οργισμένοι κάτοικοι έβαλαν φωτιά στα ελαστικά αυτοκινήτων κοντά σε τουρκικά σημεία ελέγχου και μπλόκαραν δρόμους.

Αυτές οι διαμαρτυρίες του πληθυσμού στο Ιντλίμπ απέχουν πολύ από τις προηγούμενες, που ήταν μεμονωμένες, και δεν σχετίζονται με αυτές τις ενέργειες και ταραχές στις οποίες προβαίνουν οι μισθοφόροι μαχητές στις επαρχίες, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους η οποία συνδέεται συνήθως με τη μη καταβολή μισθών από τους Τούρκους.

Τα μέλη των μισθοφορικών οργανώσεων αφήνουν μαζικά τις θέσεις τους και δεν υπακούουν στους διοικητές τους, απαιτώντας βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι μαχητές δεν έχουν ήδη πληρωθεί για τον τέταρτο μήνα και οι συνθήκες υπό τις οποίες διαβιούν είναι συχνά χειρότερες από εκείνες των φτωχών προσφύγων του στρατοπέδου Al-Hol.

Χάος επικρατεί στο Idlib

Ο πληθυσμός της επαρχίας έχει κουραστεί να υπομένει την ανομία και την αυθαιρεσία εκ μέρους των τρομοκρατών που υποστηρίζει η Άγκυρα.

Εκτός από το γεγονός ότι οι μαχητές διαπράττουν συνεχώς προκλήσεις σε οικισμούς, οι κάτοικοι του Ιντλίμπ απειλούνται διαρκώς από φόνους, απαγωγές ή ληστείες από φιλοτουρκικές ομάδες και τουρκικά στρατεύματα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μόνιμοι κάτοικοι της επαρχίας του Idlib ζουν στη φτώχεια και πρέπει να αγωνίζονται για την επιβίωσή τους κάθε μέρα.

Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι η παρουσία των Τούρκων και των μισθοφόρων τους έχει καταστήσει την περιοχή της Συριακής επαρχίας του Idlib, πραγματική κόλαση για τους κατοίκους του, οι οποίοι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους προβαίνοντας σε αυτές τις εντονότατες διαμαρτυρίες.

Ωστόσο η Διεθνής Κοινότητα απλά παρακολουθεί και φραστικά στηλιτεύει τις τουρκικές ωμότητες στη Συρία.

Είχε προηγηθεί η κατάληψη της Συριακής επαρχίας του Αφρίν από τους Τούρκους και τους μισθοφόρους τους, όπου είχαν καταγγελθεί επανειλημμένα εγκλήματα πολέμου σε βάρος του τοπικού πληθυσμού, με λεηλασίες, βιασμούς γυναικών, αρπαγή και ιδιοποίηση περιουσιών, εκδιώξεις βιαίως του πληθυσμού και πολλά παρόμοια περιστατικά.

Και εδώ όμως η Διεθνής Κοινότητα πέραν από λεκτικούς αφορισμούς και πρειδοποιήσεις, δεν έπραξε τίποτε, ούτε προσήγαγε σε δίκη τους υπεύθυνους αυτών των βάρβαρων πράξεων.

Μάλιστα, το θέμα της παράνομης εισβολής και κατοχής του Αφρίν από την Τουρκία, έχει “ξεχαστεί” από όλα τα μεγάλα Διεθνή ΜΜΕ, αν και έλαβε χώρα πριν από μικρό χρονικό διάστημα.

Πηγή: Πενταπόσταγμα – Παναγιώτης Νάστος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας