Σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Ανάγκη δυναμικών συγκρουσιακών κινητοποιήσεων

1342
πανεκπαιδευτικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν φοιτητές, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ελλάδος.
Οι διαδηλωτές πραγματοποιούν πορεία από τα Προπύλαια, όπου συγκεντρώθηκαν αρχικά, προς το Μέγαρο Μαξίμου.
ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ζητούν «την άμεση πραγματοποίηση μαζικών, μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2018-19, που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση», ενώ έχουν καταθέσει αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.
«Εκτιμώντας ότι μετά και την τελευταία συνάντησή μας με τον υπουργό Παιδείας στις 16 Μαρτίου 2018, το κεντρικής σημασίας αίτημα των μαζικών μόνιμων διορισμών υπερβαίνει την αρμοδιότητά του και είναι αναπόσπαστο στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη η συνάντηση μαζί σας την Παρασκευή το μεσημέρι» αναφέρουν οι δύο Ομοσπονδίες σε σχετικό αίτημά τους προς τον Αλ. Τσίπρα.
Προοδευτικοί πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι μόνο αν οι κινητοποιήσεις των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, μαζί με μαθητές και φοιτητές, αποκτήσουν συστηματικά ένα νέο δυναμικό, συγκρουσιακό και ενωτικό χαρακτήρα και προσανατολισμό και συνδυασθούν οργανικά με τα μεγάλα αιτήματα της αναβάθμισης και ανύψωσης της ελληνικής εκπαίδευσης και παιδείας, θα μπορέσουν να αποφέρουν ένα θετικό νικηφόρο αποτέλεσμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας