Σε διαφθορείο εξελίσσεται η ισπανική Δεξιά. Πρόταση μομφής κατά Ραχόι

1563
πρόταση

Φανατικός οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης, ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι, που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πρόταση μομφής που έχουν καταθέσει οι Σοσιαλιστές, αποφάσισε να ακυρώσει το ταξίδι του στο Κίεβο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ αύριο Σάββατο, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός είχε δώσει το παρών και στους τρεις τελευταίους τελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης που κέρδισε η Ρεάλ (2014, 2016, 2017). Ωστόσο, αύριο δεν θα μεταβεί στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας για να παρακολουθήσει τον τελικό μεταξύ της αγαπημένης του ομάδας με τη Λίβερπουλ.

Σήμερα το πρωί, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε πρόταση μομφής σε βάρος του Ραχόι, σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκονται υπουργοί και στελέχη του δεξιού Λαϊκού Κόμματός του και στο πλαίσιο της οποίας ο δικαστής αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης που είχε δώσει πέρυσι ο πρωθυπουργός ως μάρτυρας.
Επιπλέον, το νεοφιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos, σύμμαχος του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, ζήτησε σήμερα να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.

Η πολιτική ζωή της Ισπανίας και κυρίως η ισπανική Δεξιά του Ραχόι συνταράσσεται από σκάνδαλα, που έχουν οδηγήσει ήδη σε βαριές καταδίκες στελέχη της, ενώ το ισπανικό διαφθορείο φαίνεται ότι βρίσκεται ακόμα στην αρχή.

Την ίδια ώρα, βεβαίως, αν και τα φαινόμενα δεν είναι καθόλου της ίδιας τάξης, οι Podemos περνάνε και αυτοί δύσκολες στιγμές με το «κωλόσπιτο» του Ιγκλέσιας, ο οποίος, για να βοηθήσει το κόμμα του, αντί δημοψηφίσματος θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας