ΣΕΚΕΣ: “Οι μάσκες έπεσαν. Από «Διοίκηση» της ΕΥΔΑΠ, εντολοδόχοι του Υπερταμείου”

1241
κίνημα

Σε συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, αποφάσισε να παρέμβει κατά της προσφυγής της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ – ΟΜΕ στο ΣτΕ, ζητώντας να παραμείνει η ΕΥΔΑΠ στο ιδιωτικό Υπερταμείο.  Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, πλήρως υποταγμένη σε κάθε εντολή κυβέρνησης και Υπερταμείου, τάχτηκε χωρίς προσχήματα εναντίον του αγώνα των εργαζομένων για δημόσια ΕΥΔΑΠ και υπέρ της ένταξή της στο Υπερταμείο.
Οι δύο εκπρόσωποί μας στο Δ.Σ. και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας μας γιατί ενώ γνώριζαν από την Παρασκευή για τη συνεδρίαση, δεν ενημέρωσαν κανέναν κι έστειλαν μόλις τη Δευτέρα το βράδυ 10:30 μ.μ. sms στα κινητά των μελών του ΔΣ της ΟΜΕ, για να παραβρεθούν την επόμενη το πρωί στη Λαοδικείας;
Η παράδοσή τους στις διαθέσεις της εργοδοσίας, η διαρκής διάθεσή τους να «στηρίζουν» και να ευχαριστούν τον Διευθύνοντα, έχει οδηγήσει στο σημείο αυτός να τους εμπαίζει κι αυτοί να προσπαθούν να τον δικαιολογήσουν. Το θέμα φυσικά δεν είναι η ψυχολογική (ή άλλη) ερμηνεία της στάσης τους, αλλά το γεγονός ότι συμβάλλουν στην αδυναμία υπεράσπισης των εργατικών συμφερόντων και της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της εταιρείας.
Σε έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ της ΟΜΕ χθες 7/5, κατετέθη και από τα μέλη του «ΣΕΚΕΣ-Ανυπότακτοι» αίτηση για έκτακτο ΔΣ της ΟΜΕ με θέματα την κινητοποίηση για τις 15 Μαΐου και τα οικονομικά. Η πλειοψηφία της ΟΜΕ αρνήθηκε την προκήρυξη 24ωρης ΕΥΔΑΠίτικης απεργίας για την 15η Μαΐου, ημέρα που εκδικάζεται η προσφυγή στο ΣτΕ με αιτήματα την μη ένταξη των νερών από το υπερταμείο και την άμεση υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ.Αποφασίστηκε μόνο 3ωρη στάση εργασίας και παράσταση στο ΣτΕ, όπου θα εκδικάζεται η προσφυγή.
Συμβάσεις ψηφιοποίησης
Ούτε συγκάλυψη, ούτε μαζική διάχυση ευθυνών στους «τελευταίους τροχούς της αμάξης». Η διοίκηση και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί διαθέτουν πλήθος αντικειμενικών στοιχείων που καταδεικνύουν ποιοι και τι ευθύνη φέρουν. Να σταματήσουν τώρα κάθε διαδικασία εμπλοκής της «χαμηλής» πλειοψηφίας σε περιπέτειες.
Τράπεζα Αττικής
Το «έγκλημα» της συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής με την απώλεια μέχρι σήμερα περίπου 18 εκατ. ευρώ συνεχίζεται, με την πρόθεση της διοίκησης   να πετάξει μερικά ακόμα εκατομμύρια και σε νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Αττικής.
Και ενώ καθημερινά κόβεται το νερό σε εκατοντάδες καταναλωτές ακόμα και για 100 ευρώ δανειστές, κυβέρνηση, μέτοχοι, διοίκηση, υπερταμείο, ιδιωτικά συμφέροντα «μυρίζονται» χρήμα και έχουν βάλει στο μάτι τα αποθεματικά της ΕΥΔΑΠ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
ΟΛΟΙ την Τετάρτη το πρωί στις 10:00 π.μ. στη Λαοδικείας στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ ώστε:

  • Να μη ληφθεί απόφαση για διάθεση περαιτέρω κονδυλίων στην Τράπεζα Αττικής.
  • Να πάψει κάθε σκέψη και προσπάθεια διάχυσης ευθυνών στα πιο χαμηλά επίπεδα για το θέμα των συμβάσεων ψηφιοποίησης, ενώ την ίδια στιγμή η διοίκηση «συνεργάζεται άψογα», με εμπλεκόμενους στα πιο υψηλά επίπεδα. 

ΟΛΟΙ την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 στην τρίωρη στάση εργασίας και στην παράσταση στο ΣτΕ να υπερασπίσουμε το δημόσιο νερό και την μη ένταξη ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ από το υπερταμείο.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΥΔΑΠ 
ΥΓ-1: Το μέλος του Δ.Σ, της ΕΥΔΑΠ που είχε γνωμοδοτήσει το 2016 για τον ιδιωτικό χαρακτήρα του Υπερταμείου, και το αντισυνταγματικό της ένταξης της ΕΥΔΑΠ σε αυτό, άλλαξε γνώμη μέσα σε μόλις 1,5;
ΥΓ-2: Η διοίκηση της ΕΥΑΘ γιατί δεν αποφάσισε να παρέμβει στο ΣτΕ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας