Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Μυτιλήνης. Κατέρρευσαν σπίτια στο Πλωμάρι – 12 τραυματίες, 1 νεκρή

1743
Σεισμός

Μία νεκρή και πάνω από 12 τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, δεκάδες ελαφρύτερα, τεράστιες ζημιές σε σπίτια, είναι ο τραγικός απολογισμός του μεγάλου σεισμού μεγέθους 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου.
Η σεισμική δόνησε σημειώθηκε στις 15:28 στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στη Λέσβο και τη Χίο και το εστιακό του βάθος εντοπίζεται, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στα 10 χλμ. Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο σεισμός έχει προκαλέσει ζημιές στη νότια Λέσβο και ειδικότερα στο Πλωμάρι με τους τραυματίες να φτάνουν τους 12, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό του σεισμού.
Ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας, ανέφερε στο ΑΠΕ ότι κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα. Ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.
Επίσης, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος ΜυτιλήνηςΠλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα.
Ακολούθησε σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στις 15:34 στην ίδια περιοχή.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην Κωνσταντινούπολη και τα Δαρδανέλια, ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ έγινε αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής.
Βίντεο από καταστροφές στην Προύσα, η οποία βρίσκεται απέναντι από την Κωνσταντινούπολη όπου έγινε αισθητός ο σεισμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας