Σεισμός στη Νότια Ιταλία: Τουλάχιστον 2 νεκροί, τραυματίες και εγκλωβισμένοι στα ερείπια

1514
Ιταλία

Δύο νεκροί, τουλάχιστον 25 τραυματίες και δέκα αγνοούμενοι είναι ο πρώτος απολογισμός από τον σεισμό που σημειώθηκε χθες βράδυ στις 20:57 τοπική ώρα 21:57 μ.μ. ώρα Ελλάδας), στο τουριστικό νησί Ίσκια, έξω από την Νάπολη, κοντά στο Κάπρι, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ανάμεσα τους, σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, φέρονται να υπάρχουν και παιδιά.
Δύο ηλικιωμένες γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους, η μία, ηλικιωμένη μετά από κατάρρευση τμήματος τοπικής εκκλησίας, ενώ σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi, η δεύτερη γυναίκα καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια του σπιτιούτ της.
Οι τραυματίες είναι είκοσι πέντε, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.
Τα σωστικά συνεργεία μετά από μεγάλες προσπάθειες κατάφεραν να διασώσουν τον μόλις 7 μηνών Πασκουάλε που ήταν εγκλωβισμένος κάτω από τα χαλάσματα ενός σπιτιού που κατέρρευσε στο Κάζα Μιτσόλα της Ισκια. Όταν ανασύρθηκε ζωντανό το μωρό οι διασώστες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα , φωνάζοντας ότι είναι καλά στην υγεία του. Πλέον οι προσπάθειες έχουν εστιαστεί στον απεγκλωβισμό των αδελφών του μικρού Πασκουάλε.
Tο Ιταλικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Γεωφυσικής αναθεώρησε την ένταση του σεισμού που έπληξε το νησί Ίσκια, από τους αρχικούς 3,6 στους 4 βαθμούς.





Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν άνδρα και μια γυναίκα από τα ερείπια.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι πήρε μέρος σε σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία της Ρώμης, με θέμα την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που δημιουργήθηκε από το σεισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας