Από ώρα σε ώρα η επίθεση Σάρατζ-Τούρκων μισθοφόρων στη Σύρτη-AlJufra

2086

Αντιπροσωπεία του Ανώτατου Συμβουλίου των Λιβυκών Φυλών έφτασε χθες, Τετάρτη, στην Αίγυπτο, για να για να πραγματοποιήσει επαφές με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, με κύριο στόχο τη συμβολή της Αιγύπτου στον τερματισμό της κραυγαλέας τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στη χώρα τους και της παραβίασης της λιβυκής κυριαρχίας, όπως και της κλοπής των πετρελαϊκών κοιτασμάτων από τον ίδιο τον λιβυκό λαό καθώς η “διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση” του Ισλαμιστή ηγέτη Φ.Σάρατζ και ο Τ. Ερντογάν χρησιμοποιούν τα έσοδα από την πώληση τους, για την πληρωμή των μισθοφόρων του ISIS κ.α παρακρατικών εξτρεμιστών ισλαμιστών . Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, ένα μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: «Αίγυπτος  και Λιβύη, ένας λαός, μία μοίρα».

Α.Σίσι προς τους ηγέτες των Φυλών της ανατολικής και δυτικής Λιβύης: Ο αιγυπτιακός στρατός θα επέμβει κατόπιν του αιτήματος των Λίβυων πολιτών και θα αποσυρθεί μόλις του δώσουν εντολή 

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος δήλωσε στην αντιπροσωπεία των φυλών της Λιβύης: “Δεν θα επιτρέψουμε την κατοχή της Λιβύης,  τον εκτοπισμό του λαού της, την κλοπή των αγαθών της και την εξάπλωση της εισαγόμενης τρομοκρατίας στο έδαφος της“.

Μάλιστα, πρόσφατα, “λαμπρή” τελετή “αποπληρωμής μισθών των μισθοφόρων-τρομοκρατών” έλαβε χώρα  στο στρατόπεδο Yarmuk Camp νότια της Τρίπολης από τους αρμόδιους πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους του Σάρατζ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους Λίβυους αρχηγούς των Φυλών, την ακόμη πιο άμεση ενεργοποίηση του Καΐρου στον πόλεμο του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) εναντίον των δυνάμεων του Σάρατζ και Ερντογάν επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

Απευθυνόμενος στους Λίβυους εκπροσώπους, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος φέρεται να δήλωσε: «Βασικός στόχος των προσπαθειών της Αιγύπτου είναι να ενεργοποιήσει την ελεύθερη βούληση του λαού για να πετύχει ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και για τις επόμενες γενιές», ενώ επαναδιατύπωσε την αιγυπτιακή θέση, την άμεση στρατιωτική παρέμβαση, που νομιμοποιείται από την πρόσκληση της Λιβυκής Βουλής των Σάλεχ-Χαφτάρ, εάν οι τουρκο-λιβυκές δυνάμεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας προχωρήσουν προς την κόκκινη γραμμή, δηλαδή προς την κατάληψη της Σύρτης και της Al Jufra.

Συγκεκριμένα, δήλωσε : Η στρατιωτική επέμβαση θα πρέπει να εγκριθεί από την αιγυπτιακή Βουλή των Αντιπροσώπων. Όταν απαιτηθεί, ο αιγυπτιακός στρατός θα προστατέψει τους Λίβυους πολίτες, μέσα στην πατρίδα τους, ενώ οι ηγέτες των Φυλών θα μπούνε μπροστά κρατώντας τη λιβυκή σημαία

Μετά τη συνάντησή του Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι με την Αντιπροσωπεία του Ανώτατου Συμβουλίου των ηγετών των Φυλών της Λιβύης, ο εκπρόσωπος του Αιγύπτιου προέδρου ανακοίνωσε ότι η Αίγυπτος στοχεύει να στηρίξει, με κάθε δυνατό τρόπο, την ελεύθερη βούληση του λιβυκού λαού.

Όπως γράψαμε σε χθεσινό ρεπορτάζ, η Αίγυπτος, ήδη,  έχει αναπτύξει στην ελεύθερη ανατολική Λιβύη, στις περιοχές αυτές, αντιπυραυλικά συστήματα S-300 όπως και συστήματα πυραυλικής άμυνας εδάφους-αέρος μεσαίας εμβέλειας Buk .

Ahmed Al Mismari: Τις επόμενες ώρες θα γίνουμε μάρτυρες της μεγάλης μάχης στην περιφέρεια της Σύρτης και της Al Jufra

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στη Βεγγάζη ο εκπρόσωπος του LNA, Ahmed Al Mismari, δήλωσε ότι η επικείμενη εισβολή αναμένεται από ώρα σε ώρα, ενώ τόνισε ότι λόγω της γεωγραφικής τους θέσης (Σύρτη -Al Jufra), η οποιαδήποτε χερσαία επίθεση απαιτεί κάλυψη από αέρος και θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους μισθοφόρους και τους Τούρκους εισβολείς.

Εκεί, στη είσοδο των πόλεων, οι μαχητές του LNA, ο λαός της Λιβύης θα έρθουν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις των Τούρκων κατακτητών και τις πολιτοφυλακές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη χώρα τους.

Αγώνα μέχρι τέλους, μέχρι και την τελευταία τους ανάσα θα δώσουν για να μην γίνουν γίνουν πράξη οι τουρκικοί σχεδιασμοί για την ανάδυση, ξανά της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Να μην υποδουλωθεί η χώρα τους από τη νεοθωμανική Τουρκία του Ταγίπ Ενρτογάν.

Για να μην πέσει ολόκληρη η πατρίδα τους στις δυνάμεις των ακραίων ισλαμιστών εξτρεμιστών που βιάζουν γυναίκες και αποκεφαλίζουν άμαχο πληθυσμό, όπως στη Συρία, στη Λιβύη κ.α…

Αυτή η μάχη θα είναι μέχρι θανάτου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας