Κοινοβουλευτικό θέατρο: Πρόταση μομφής στον Πολάκη για Κυμπουρόπουλο. Απάντηση πρόταση εμπιστοσύνης

1222
Πολάκη

Ένα κακόγουστου κοινοβουλευτικό θέατρο πάει να παιχθεί στην Βουλή, το οποίο θα ξεκινήσει και μια ανούσια προεκλογική διαμάχη ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, της οποίας το μόνο ουσιώδες διακύβευμα είναι οι καρέκλες της εξουσίας και τα λάφυρα της από τους πελατειακούς επιχειρηματικούς και κομματικούς στρατούς που ακολουθούν Τσίπρα και Μητσοτάκη.

Το απόγευμα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά του Παύλου Πολάκη, για τις απαράδεκτες δηλώσεις του σε βάρος του υποψηφίου ευρωβουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Δηλώσεις αήθεις και κατακριτέες και δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας καταγράφει στο ενεργητικό του παρόμοια επίθεση –και για λόγους δημιουργίας τεχνητής πόλωσης.

Όπως αναμένεται επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας θα μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, επιχειρώντας να θέσει διλήμματα σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησαν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να επανορθώσει ή έστω να ζητήσει συγγνώμη. Εξίσου κατακριτέα και απαράδεκτη είναι η πολιτική κάλυψη που του παρείχε, επίσης για μία ακόμη φορά, ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, υφαρπάζοντας την ευκαιρία για ένα επιπλέον κίβδηλο και ψεύτικο πεδίο αντιπαράθεσης με τη ΝΔ, στην προσπάθεια πόλωσης εν όψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων και την αποτυχημένη απόπειρα διαφοροποίησής τους.

Ωστόσο από τη σημερινή διαδικασία ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι απών από τη Βουλή καθώς θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ξάνθη και έτσι, κατά πληροφορίες, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην ολομέλεια ο αντιπρόεδρός της, Γιάννης Δραγασάκης.

Η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη καθώς όταν πρόκειται για μια τέτοια διαδικασία ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει να ξεκινήσει δύο ημέρες μετά την ανακοίνωσή της και όχι άμεσα όπως όταν πρόκειται για πρόταση μομφής.

Σε κάθε περίπτωση το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να συζητηθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων που συνεδριάζει το μεσημέρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας