Ρ.Τ.Ερντογάν: «Στην Ευρώπη δεν μπορούν να βρουν τρόφιμα από τον πληθωρισμό»

729
Στην Ευρώπη δεν μπορούν να βρουν τρόφιμα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο 15 Ιανουαρίου ομιλία στο Αϊδίνιο, στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε στην τουρκική οικονομία κατηγορώντας για ακόμα μία φορά εξωτερικούς παράγοντες για τα προβλήματα και τονίζοντας ότι η Τουρκία με τα μέτρα που πήρε «εξουδετέρωσε τις επιθέσεις». 

Ο Ερνογάν αναφέρθηκε και στη Δύση και τόνισε ότι Ευρώπη και ΗΠΑ έχουν προβλήματα πληθωρισμού, σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν μπορούν οι πολίτες να βρουν τρόφιμα. Εν συνεχεία επιτέθηκε ξανά στην αντιπολίτευση της Τουρκίας χαρακτηρίζοντας τους πολιτικούς του ως «σκουπίδια»

Οι δηλώσεις Ερντογάν στο Αϊδίνιο

«Ως χώρα και έθνος, όσο σκίζαμε τα πουκάμισα της πολιτικής, της οικονομικής και της κοινωνικής αιχμαλωσίας που προσπαθούσαν να μας φορέσουν και όσο σπάζαμε τα δεσμά στα πόδια μας, το μέτωπο των επιθέσεων φάρδαινε.

Τα τελευταία χρόνια στόχευσαν ιδιαίτερα την οικονομία μας. Στόχευσαν πρώτα την οικονομία μας μέσω της συναλλαγματικής ισοτιμίας και στη συνέχεια προσπάθησαν να προκαλέσουν πολιτικό και κοινωνικό χάος. Με τα μέτρα που λάβαμε εξουδετερώσαμε ουσιαστικά τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις κατά της χώρα μας από το εξωτερικό.

Κοιτάξτε τις ΗΠΑ, ο πληθωρισμός είναι μια καταστροφή, στην Ευρώπη το ίδιο… Δεν μπορείτε να βρείτε τρόφιμα. Ο στόχος στον τουρισμό είναι 35 δισ. δολάρια.

Λένε ότι “η μοίρα του Ερντογάν θα είναι ίδια με του Μεντερές”. Έι σκουπίδια του CHP, φορέσαμε το λευκό μας σάβανο όταν ξεκινήσαμε αυτόν τον δρόμο. Δεν μπορείτε να μας τρομάξετε με τέτοιες απειλές. Αυτή η νοοτροπία, που περιβάλλει την ηγεσία του CHP σαν κακοήθης όγκος, συνεχίζει να αντιτίθεται σε κάθε καλή δουλειά και υπηρεσία, συνεχίζει να παραπονιέται για τη χώρα της στο εξωτερικό με κάθε ευκαιρία και να είναι εχθρική προς τις αξίες του έθνους της, υπό το πρόσχημα της πολιτικής.

Ομιλία Ερντογάν σε εργοστάσιο χαρτιού

Ως κυβέρνηση προστατεύουμε όλους όσοι εμπιστεύονται την τουρκική οικονομία, χωρίς διακρίσεις μεταξύ ντόπιων και ξένων, χωρίς να αποκλείουμε ή να περιορίζουμε κανέναν. Θεωρούμε καθήκον μας να υποστηρίξουμε όλους τους επενδυτές που το κάνουν αυτό δυνατό.

Αφήνω αυτούς τους πολιτικούς του γλυκού νερού, που αγνοούν την παραγωγική δύναμη της Τουρκίας και τη βιομηχανία αυτής της χώρας, στην άγνοιά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας