Ρώσος στρατηγός ηγείται επίθεσης κατά Ιντλίμπ-Ο συριακός στρατός μπλόκαρε αμερικανική φάλαγγα

3406
ιντλίμπ
Μάλιστα τα ρωσικά και τα συριακά στρατεύματα βρίσκονται 8 χλμ από το κέντρο της πόλης, ενώ Ρώσος ανώτατος αξιωματικός (υποστράτηγος) εντοπίστηκε στην πρώτη γραμμή μαζί με Σύρους αξιωματικούς να ηγείται της όλης προσπάθειας.

Επίσης μαζί με τους Σύρους βρίσκονται και χιλιάδες Ιρανοί πολιτοφύλακες.

Πριν λίγο το Γενικό Επιτελείο του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) έδωσε στους μαχητές που εδρεύουν στην πόλη Sarakib (επαρχία Idlib) την τελευταία ευκαιρία να παραδώσουν εθελοντικά τα όπλα τους. Ταυτόχρονα, ο συριακός στρατός είναι έτοιμος να δώσει άμεση απάντηση και να αποκρούσει κάθε επίθεση του τουρκικού στρατού.

«Σας δίνουμε μια τελευταία ευκαιρία να σηκώσετε τα χέρια σας, στο όνομα της διατήρησης της ζωής των αμάχων». Τα συριακά στρατεύματα έχουν ήδη λάβει την αντίστοιχη εντολή .

Σύμφωνα με το έγγραφο, επιτρέπεται στον συριακό στρατό να συλλάβει ζωντανούς μαχητές που παραδίδουν όπλα αν “αποφασίσουν να μην βασίζονται στην υποστήριξη των τουρκικών δυνάμεων“.

Ταυτόχρονα, τα τουρκικά στρατεύματα που βρίσκονται στη Συρία  κατονομάζονται ως “επιτιθέμενος” για τις συριακές ένοπλες δυνάμεις.

Από το πρωί ρωσικά και συριακά μαχητικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν την στρατιωτική βάση Taftanaz, ανατολικά της πόλης του Idlib, με στόχο τα τουρκικά στρατεύματα, λίγες μόλις ώρες μετά την εγκατάσταση τεσσάρων τουρκικών φυλακίων, χωρίς να υπάρχει βέβαια εξουσιοδότηση από το Κρεμλίνο.

Καμία πληροφορία δεν έχει αναφερθεί μέχρι τώρα σχετική με απώλειες, οι οποίες φυσικά και υπάρχουν.

Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίσης αρκετές επιδρομές με στόχο τις περιοχές: Sarmin, Taftanaz και Binnish στην ανατολική περιοχή του Idlib, αλλά και σε Kafr Halab, Atarib, Haritan,  Kafr Hamra και  Maarrat Al-Artiq στην περίμετρο του Χαλεπίου.

Οι συγκρούσεις αυτές ξεκίνησαν αφού οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος ανανέωσαν τις επιθέσεις τους στην περιοχή, με τη στήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Η Τουρκία εν τω μεταξύ κατασκευάζει τουλάχιστον τέσσερα νέα παρατηρητήρια στην πόλη Saraqib στη βορειοδυτική επαρχία Idlib, τόνισε ο δημοσιογράφος Engin Baş σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό κανάλι ειδήσεων Medyascope.

Οι κινήσεις αυτές υλοποιήθηκαν, καθώς η Τουρκία έστειλε νέα στρατεύματα στη συριακή επαρχία. Τα φορτηγά που μετέφεραν τουρκικά άρματα μάχης εντοπίστηκαν να κινούνται από την επαρχία του Gaziantep  προς τα σύνορα με τη Συρία, σήμερα Πέμπτη.

Τέσσερις θέσεις παρακολούθησης χτίζονται στο Saraqib“, δήλωσε ο Baş. “Είτε πρόκειται για μετεγκατάσταση (υφιστάμενων παρατηρητηρίων) είτε για αντίδραση στη Ρωσία, αυτό…θα το καταλάβουμε τις επόμενες ημέρες“, ανέφερε.

Ο δημοσιογράφος δήλωσε ότι “στην πραγματικότητα,  η Τουρκία έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την εφαρμογή της συμφωνίας του Σότσι, αλλά οι ριζοσπαστικές δυνάμεις των ισλαμιστών αντιστάθηκαν σθεναρά”, αλλά νομίζουμε ότι κανένας δεν τον πιστεύει διότι οι Τούρκοι έχουν πάντα την δική τους ατζέντα και δεν τηρούν συμφωνίες.

Ο δημοσιογράφος είπε ότι η Άγκυρα εξακολουθεί να έχει στρατιώτες σε δύο παρατηρητήρια στο νότιο Idlib, τα οποία έχουν περικυκλώσει ήδη ρωσικές δυνάμεις.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Τουρκία θα παρέμβει στρατιωτικά εάν τα συριακά στρατεύματα δεν αποσυρθούν σε θέσεις πέρα ​​από τα παρατηρητήρια της Τουρκίας.

Ο Άσαντ όμως που είναι πρόεδρος της χώρας του, απάντησε επί του πεδίου, με την αποστολή επίλεκτων δυνάμεων και βαρέως εξοπλισμού για να την απελευθέρωση του εδάφους της χώρας του, κάτι που αγνοεί ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος νομίζει ότι είναι σουλτάνος και η Συρία αποτελεί οθωμανικό έδαφος.

Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο συριακός στρατός στη συνέχεια θα στραφεί ολοκληρωτικά κατά των τουρκικών δυνάμεων, με σκοπό να ενώσει ξανά την διαλυμένη χώρα μετά το 2009.

https://twitter.com/metesohtaoglu/status/1225321910445236225

https://twitter.com/MilitaryMaps/status/1225386483743444993

*Πηγή: pentapostagma.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας