Ρώσοι αλεξιπτωτιστές εκκαθάρισαν την μισή Άλμα Άτα μέσα σε 48 ώρες!

1336
Ρώσοι αλεξιπτωτιστές εκκαθάρισαν την μισή Άλμα

Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές χρειάστηκαν 48 ώρες για να απελευθερώσουν το μεγαλύτερο μέρος της Άλμα-Άτα από τους ένοπλους εξτρεμιστές και σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Άλμα Άτα μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Χάρη στη μεταφορά Ρώσων αλεξιπτωτιστών και ειδικών δυνάμεων στο Καζακστάν, σε μόλις 48 ώρες από τη στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις έφτασαν σε αυτή τη χώρα, ήταν δυνατό να εξουδετερωθούν αρκετές εκατοντάδες ενόπλων απελευθερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Η κατάσταση είναι τέτοια που οι ρωσικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στο Καζακστάν, αξιολογώντας γρήγορα την κατάσταση, προκάλεσαν τις πρώτες σοβαρές απώλειες στις ένοπλες μονάδες μέσα στις πρώτες ώρες, αναγκάζοντάς τες να υποχωρήσουν. Μετά από αυτό, άρχισαν να αποτελιώνουν υπολείμματα των εξτρεμιστών.

Σύμφωνα με τη χρονολογία των γεγονότων, στις 6 Ιανουαρίου 2022, οι μαχητές κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος του Άλμα Άτα ελέγχοντας πλήρως τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις της πόλης και προσπαθώντας να αποκτήσουν τον έλεγχο των τελευταίων αντιστασιακών συνοικιών.

Μόλις το μεσημέρι τα ρωσικά στρατεύματα έφτασαν στην Άλμα-Άτα, άρχισε μια διεξοδική αξιολόγηση της κατάστασης και οι μαχητές υπέστησαν την πρώτη συντριπτική ήττα όταν οι ρωσικές μονάδες κατάφεραν να «καθαρίσουν» πλήρως το Διεθνές Αεροδρόμιο της Άλμα Άτα από εξτρεμιστές, ανακτώντας τον έλεγχο.

Μετά από άλλες 5 ώρες, οι εξτρεμιστές προσπάθησαν να πάρουν την πρωτοβουλία και εξαπέλυσαν επίθεση στο νότιο τμήμα της πόλης, προσπαθώντας να καταλάβουν έναν τηλεοπτικό πύργο για να αντισταθούν και να αναπτύξουν ελεύθερους σκοπευτές.

Παρόλα αυτά, μέχρι το μεσημέρι οι κύριες δυνάμεις τους καταστράφηκαν.

Την επόμενη ημέρα οι ένοπλοι υπέστησαν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες και αυτή τη στιγμή περίπου χίλιοι μαχητές βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα της πόλης, όπου εκκαθαρίζονται συστηματικά από τις δυνάμεις ασφαλείας τον στρατό του Καζακστάν και από τα ρωσικά στρατεύματα.

Σήμερα οι εξτρεμιστές επιχείρησαν μία μαζική επίθεση κατά του Στρατού του Καζακστάν.

Σφοδρές οδομαχίες ξεκίνησαν ξανά το πρωί στην Άλμα Άτι.. Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το πρακτορείο ειδήσεων και πληροφοριών Avia.pro, ένοπλοι εξτρεμιστές εξαπέλυσαν πολλές αντεπιθέσεις κατά του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας, που ήταν απασχολημένοι με τη διεξαγωγή σάρωσης στο κεντρικό τμήμα της πόλης.

Ωστόσο οι αντεπιθέσεις των μαχητών αποκρούστηκαν με επιτυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν από μέσα ενημέρωσης του Καζακστάν, πολύ έντονοι πυροβολισμοί ακούστηκαν στο κεντρικό τμήμα του Αλμάτι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εξτρεμιστές επιτέθηκαν απροσδόκητα στις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες συμμετείχαν σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση, ενώ αναφέρθηκαν τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας