Ρόδος: Πολύτεκνη οικογένεια ανέργων έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

1410
δόσεις

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε πολύτεκνη οικογένεια ανέργων,  η οποία έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω οφειλών!

Συγκεκριμένα, ο πατέρας της οικογένειας ηλικίας 62 ετών προσέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου διά του δικηγόρου του κ. Γιώργου Ρουμελιώτη καταθέτοντας αίτηση προσωρινής ρύθμισης κατάστασης με την οποία ζητά επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης στην οικία του και να μην ξαναδιακοπεί  έως την εκδίκαση της υπόθεσης.

Το δικαστήριο με απόφασή του έκανε δεκτή την αίτηση και διατάσσει ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ να ηλεκτροδοτήσουν το σπίτι του 62χρονου, ο οποίος από την πλευρά του θα πρέπει να καταβάλλει μηνιαίως το ποσό των 100 ευρώ ως έναντι της οφειλής που έχει προς τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την αίτηση που κατατέθηκε στο δικαστήριο, ο 62χρονος διαμένει μαζί με τη σύζυγό του και το ανήλικο παιδί τους, και μαζί τους είναι ο γιος από τον πρώτο γάμο της συζύγου του που είναι άνεργος διότι υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, η κόρη του 62χρονου επίσης άνεργη και μητέρα ενός βρέφους.

Όπως αναφέρεται, ο 62χρονος διατηρούσε επιχείρηση,  την οποία αναγκάστηκε να κλείσει το 2013 και έκτοτε είναι άνεργος, ενώ δεν λαμβάνει και σύνταξη λόγω των χρεών που έχει στον ασφαλιστικό του φορέα.

Το μόνο εισόδημα του σπιτιού τους είναι τα χρήματα που αποκομίζει η σύζυγός του από την εργασία της και αυτά είναι ελάχιστα (σχεδόν ο βασικός μισθός).
Ως εκ τούτου τους είναι αδύνατον να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και μεταξύ αυτών και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ σε μία προσπάθεια που έκανε ο 62χρονος – όπως ο ίδιος αναφέρει στην αίτησή- του για να ρυθμίσει δάνεια, λογαριασμούς κ.α. αυτό στάθηκε αδύνατον αφού δεν είχε τα απαραίτητα χρήματα για παράβολα κ.α. που απαιτούνται.

Εξαιτίας όλων αυτών, τον Ιούλιο του 2018 οι οφειλές του 62χρονου προς τη ΔΕΗ ξεπερνούσαν τις 11.000 με αποτέλεσμα στις 14 Σεπτεμβρίου να του κόψουν το ρεύμα και έκτοτε να αδυνατούν να κάνουν ακόμη και τα αναγκαία και ιδίως για το βρέφος της κόρης του που διαμένει μαζί τους. Για το λόγο αυτό και ο 62χρονος προσέφυγε στο δικαστήριο ζητώντας να επανέλθει η ηλεκτροδότησή του έως την εκδίκαση της υπόθεσης, κάτι που θα γίνει στα μέσα του Γενάρη 2019.

*Πηγή: rodiaki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας