Εμείς φοράμε μαύρα γιλέκα…

3560
500αρι

Περπατάνε με σκυμμένα κεφάλια. Θυμωμένοι και σκεπτικοί. Κάποιοι έχουν λυμένο το ζωνάρι για καυγά καθώς ο θυμός κι η επιθετικότητα έχουν αγγίξει κόκκινο. Ποτέ οι Έλληνες δεν ήταν τόσο θυμωμένοι κι αγέλαστοι.

Και πως να μην είναι; Όταν σε λίγους μήνες οι οφειλέτες στην Εφορία φτάσανε τις 580.000; Όταν σύμφωνα με τον καθηγητή Σάββα Ρομπόλη το 48% του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας; Όταν οι πλειστηριασμοί θα φτάσουν τις 130.000 μέχρι το 2021; Όταν 1,5 εκατομμύριο Έλληνες ζουν με 545 ευρώ το μήνα;

Αυτή η βία συμπιέζει ολοένα το Έλληνα και ψάχνει τρόπο εκτόνωσης. Ιστορικά άλλωστε έχει αποδειχθεί ότι αυτή η βία είναι μαμή ξεσηκωμού.

Η σπίθα άναψε στην Γαλλία. Δεν θέλει πολύ για να επεκταθεί. Οι Γάλλοι μας έχουν δώσει κάμποσα παραδείγματα.

Ο κόμπος φαίνεται έφτασε στο χτένι. Δεν αντέχουν πια οι λαοί την βάναυση κυριαρχία των προνομιούχων. Δεν αντέχουν την βαναυσότητα των αγορών που πατάνε τον λαιμό των λαϊκών στρωμάτων. Που με την πολιτική τους υπέρ του κεφαλαίου το οποίο σπεύδει εκεί που μυρίζει αίμα, έχουν προκαλέσει την μήνι και την δυστυχία.

Οι λαοί της νότιας Ευρώπης στενάζουν κάτω από την μπότα της σύγχρονης οικονομικής ολιγαρχίας. Έλληνες, Ιταλοί, Πορτογάλοι, Ισπανοί, πιο πολύ απ’ όλους. Με την ανεργία και το ξεσπίτωμα να περνούν την ανηφόρα. Ξέρεις τι σημαίνει να χάνει μια φαμίλια το σπίτι της από την μια στιγμή στην άλλη; Να σου παίρνει η Τράπεζα το ισχνό σου κομπόδεμα;

Το καζάνι εδώ και καιρό έχει αγγίξει συνθήκες βρασμού. Ειδικά στην Ελλάδα που πλέον είναι μια υποθηκευμένη χώρα κι έχει ανοιχτή της αγκαλιά σε κάθε εγχώριο η ξένο νταβατζή. Ο οποίος με μεροκάματα πείνας στήνει προσωπική του αυτοκρατορία. Δίχως να σέβεται δικαιώματα και θεσμούς.

Μια παραεξουσία διαφεντεύει πλέον την χώρα. Το κονκλάβιο της επηρεάζει δραστικά κι υπαγορεύει πολιτικές και οικονομικές συμπεριφορές. Ελέγχει τον Τύπο και τα ΜΜΕ, αδιαφορώντας ακόμα και για τις δικαστικές αποφάσεις. Αυτή η ολιγαρχία δεν λογοδοτεί ποτέ και σε κανέναν. Αντίθετα, έχει τον τρόπο της να χειραγωγεί την κοινωνία αισθητικά, οικονομικά και πολιτικά. Διαθέτει όπλα αποτελεσματικά να κάμψουν το φρόνημα και την όποια αντίσταση. Διαμέσου των ΜΜΕ επιβάλλει την σιδερένια πυγμή της στους παθητικούς τηλεθεατές κι ευάλωτους στα κάθε λογής σκουπίδια. Ανακυκλώνει την ισχύ της μέσα από εταιρείες δημοσκοπήσεων ο οποίες δοξολογούν τον δικομματισμό δίνοντας την σκυτάλη στους εκλεκτούς της κάθε φορά. Οι εταιρείες αυτές εκτελούν ανάλογα με τον πελάτη τις εντολές δίχως να δίνουν λογαριασμό σε καμία Ανεξάρτητη  Αρχή για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας. Αποτελούν αιχμή του δόρατος στη χειραγώγηση του εκλογικού σώματος.

Η Γαλλία έστειλε το δικό της μήνυμα. Ότι ο λαός δεν αντέχει άλλο μπλιο. Όσοι  βγήκαν στους δρόμους δεν είχαν μια και μόνη πολιτική προέλευση. Είχαν όμως μια κοινή ταυτότητα: Ανήκαν όλοι στην μεσαία και κατώτερη τάξη που οι Βρυξέλλες έχουν εξαφανίσει.

Μέρος του όλου αυτής της εξαθλιωμένης Ευρώπης είμαστε κι εμείς. Μόνο στα γιλέκα διαφέρουμε. Τα δικά μας είναι μαύρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας