Ρωσικό ΥΠΕΞ σε ΗΠΑ: «Φρικτές οι προσπάθειες παραποίησης της ιστορίας»

1577
τουρκία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέδωσε την Κυριακή οργισμένη ανακοίνωση εναντίον της Ουάσιγκτον, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 ετών από την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οργισμένη ανακοίνωση εναντίον των ΗΠΑ εξέδωσε την Κυριακή το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τα σχόλια του Λευκού Οίκου για τη συμπλήρωση 75 ετών από την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Όλες αυτές οι προσπάθειες παραποίησης της ιστορίας για τη νίκη επί του Ναζισμού και της αποφασιστικής συνεισφοράς της χώρας μας σ’ αυτήν, οι οποίες (σ.σ. προσπάθειες) δεν σταμάτησαν ούτε την ημέρα των εορτασμών των 75 ετών από τη νίκη, είναι εξαιρετικά φρικτές» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Και προστίθεται: «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το σχόλιο του Λευκού Οίκου στα social media, κατά το οποίο η νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας συντελέστηκε αποκλειστικά “από την Αμερική και τη Μεγάλη Βρετανία”.

»Οι Αμερικάνοι αξιωματούχοι δεν είχαν το κουράγιο ή την επιθυμία να αποτίνουν φόρο τιμής στον αυταπόδεικτο ρόλο και τις κολοσσιαία δυσανάλογες θυσίες του Κόκκινου Στρατού και του σοβιετικού λαού στο όνομα του ανθρώπινου είδους».

Η παραπάνω ανακοίνωση ήρθε ως απόρροια της ανάρτησης του Λευκού Οίκου στο Twitter, στην οποία δεν γίνεται ουδεμία αναφορά στον ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Χθες, Σάββατο, συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από τη νίκη των Συμμαχικών Δυνάμεων έναντι του ναζιστικού καθεστώς της Γερμανίας, η οποία και σήμανε το τέλος του πολυετούς πολέμου.

Η συγκεκριμένη ημέρα θεωρείται εθνική αργία στη Ρωσία, η οποία αποτίνει φόρο τιμής στους εκατομμύρια Σοβιετικούς στρατιώτες που έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους εναντίον του ναζισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Ημέρα της Νίκης» γιορτάζεται στις 8 Μαΐου στις χώρες της Δύσης και στις 9 Μαΐου στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας