Ρωσικό εμπάργκο σε προϊόντα από Ουκρανία

1606
ρωσικό

Απαγορεύεται, πλέον, η εισαγωγή από την Ουκρανία στη Ρωσία δεκάδων προϊόντων, ανάμεσά τους σιτάρι, σοκολάτα και μπύρα, ως απάντηση στις οικονομικές κυρώσεις του Κιέβου κατά της Μόσχας για τον υποτιθέμενο ρόλο της στην ουκρανική κρίση.

«Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την εισαγωγή στη Ρωσική Ομοσπονδία προϊόντων που προέρχονται από την Ουκρανία ή που περνούν από το ουκρανικό έδαφος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Μόσχας, που συνοδεύεται από έναν κατάλογο με τα προϊόντα που υπόκεινται στην απαγόρευση αυτή.

Σε αυτόν περιλαμβάνονται και το ηλιέλαιο, το ψωμί, οι κονσέρβες με φρούτα και λαχανικά, οι μαρμελάδες, το κρασί, οι πάνες για μωρά, καθώς και ορισμένοι τύποι επίπλων και κινητήρων.

Η απαγόρευση έχει άμεση ισχύ, διευκρινίζει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται σε απάντηση στις «μη φιλικές ενέργειες της Ουκρανίας προς πολίτες ή νομικά πρόσωπα της Ρωσίας».

Η Ρωσία πλήττεται από το 2014 από σειρά οικονομικών κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί από την Ουκρανία και τις χώρες της Δύσης, λόγω της προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και της στήριξης που προσφέρει στους αντιφασίστες των Λ.Δ. του Ντονμπάς.

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ανακοίνωσε την υιοθέτηση νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, κυρίως για την «επιθετικότητα κατά του ουκρανικού κράτους στη Μαύρη Θάλασσα», αναφερόμενος στις προκλήσεις του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού στην Αζοφική.

Την Τρίτη, η Ρωσία είχε ανακοινώσει από την πλευρά της ότι πρόσθεσε 245 πρόσωπα και επτά εταιρείες της Ουκρανίας στον κατάλογο των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας