Ρωσικά τα παράλια της Ουκρανίας-Μπήκε στη Χερσώνα ρώσικος στρατός-Δείτε χάρτη

1402

Προελαύνει σε όλη την Ουκρανία ο ρωσικός Στρατός, καθώς το πρωί της Τρίτης μπήκε και στη Χερσώνα, στην οποία νωρίτερα είχαν σημειωθεί σφοδρές μάχες. 

Βίντεο που κυκλοφορεί στο Relegram δείχνει τα ρωσικά στρατεύματα στην πόλη.

«Στις εισόδους της Χερσώνας, ο ρωσικός Στρατός εγκατέστησε σημεία ελέγχου. Είναι δύσκολο να ειπωθεί πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση», ανέφερε μέσω Facebook ο δήμαρχος της πόλης Ιγκόρ Κολιχάγεφ, ο δήμαρχος της πόλης.

 

Η κατάληψη της Χερσώνας ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο για την ρωσική επέλαση προς δυσμάς στα παράλια και πιο συγκεκριμένα προς την περιοχή της Οδησσού.

Να θυμίσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί η κατάληψη της Μελιτόπολης και του παραλιακού Μπερντιανσκ.

Να σημειώσουμε ότι τα ξημερώματα της Τρίτης Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν επίθεση στην Χερσώνα στη νότια Ουκρανία. «Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο εχθρός προωθείται από το αεροδρόμιο προς τη λεωφόρο Νικολάεφ» ανέφεραν ουκρανικές υπηρεσίες μέσω Telegram. Την ίδια εικόνα περιέγραψε και η περιφερειακή διοίκηση της Χερσώνας αναφέροντας ότι η πόλη είναι περικυκλωμένη από ρωσικά στρατεύματα χωρίς, όμως, να έχει καταληφθεί.

Σε δικό του μήνυμα ο δήμαρχος της Χερσώνας ανέφερε ότι οι Ρώσοι έχουν στήσει σημεία ελέγχου στις εισόδους της πόλης προσθέτοντας ότι «είναι δύσκολο να πει κανείς πώς θα εξελιχθεί στη συνέχεια η κατάσταση» και καλώντας τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν ήρεμοι και σώφρονες. «Μην εμπλακείτε επιθετικά με οποιονδήποτε, μην προκαλείτε τον εχθρό σε εμπλοκή» πρόσθεσε ο δήμαρχος της Χερσώνας.

Παράλληλα ρωσικά στρατεύματα φέρονται να κινούνται προς την πρωτεύουσα και η κατάσταση παραμένει τεταμένη, ανακοίνωσε το ουκρανικό γενικό επιτελείο μέσω Facebook.

Ήδη μια φάλαγγα με περίπου 7.000 οχήματα να πλησιάζει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν χθες, Δευτέρα.

Σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies, διακρίνεται μια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή που εκτείνεται σε μήκος 64 χιλιομέτρων και όχι 27 χιλιομέτρων, όπως και είχε αναφερθεί αρχικά.

Άρματα μάχης Τ-72Β3, ΤΟΜΑ BMP-3, BMP-2, BTR-82, α/α Tor-M1/-2, Βuk M1/2 κλπ, που μπήκαν και από τη Λευκορωσία στο Κίεβο «κλείδωσαν» την πρωτεύουσα της Ουκρανίας από βορειοδυτικά μέχρι τα νότια και έχουν αποστολή μέχρι την Παρασκευή να έχουν ρίξει το καθεστώς του Κιέβου, να έχουν καταστρέψει τις παραστρατιωτικές ομάδες, τα κτίρια των μυστικών υπηρεσιών και τα κτίρια που εδρεύουν ακόμα δυτικοί μισθοφόροι, καταλαμβάνοντας το διοικητικό κέντρο της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας