Ρωσία: Σχέδιο νόμου για αναγνώριση Ντονιέτσκ-Λουχάνσκ-Λαβρόφ: Φαντασιώνεται ο Γ.Γ. ΝΑΤΟ

989
Ρωσία: Σχέδιο νόμου για αναγνώριση Ντονιέτσκ

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται μετά την παράδοση των αμερικανικών στην Μόσχα καθώς ο Β.Πούτιν σε λίγες ημέρες θα έχει στη διάθεση του σχέδιο νόμου για την αναγνώριση και τον εξοπλισμό του Ντονμπάς (Ντονιέτσκ-Λουχάνσκ)

Παράλληλα, ο Σ.Λαβρόφ μίλησε με σκληρές εκφράσεις για τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ. Η Μόσχα είναι “βαθιά απογοητευμένη” για την αμερικανική απάντηση σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας που ζήτησε, καθώς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ δεν απέκλεισαν είσοδο του Κιέβου στην Ατλαντική Συμμαχία.

“Ζει με φαντασιώσεις ο Στόλτεμπεργκ” 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την απάντηση των ΗΠΑ-και μίλησε με βαριές εκφράσεις για τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτεμπεργκ, λέγοντας πως “Έχω πάψει να τον παίρνω σοβαρά καθώς έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα (σσ ζει με φαντασιώσεις)”.

Σημείωσε επίσης πως “η Ουάσιγκτον είπε “ΟΧΙ” στο κύριο αίτημα της Μόσχα και συμπλήρωσε λέγοντας πως “η Δύση είναι σε κατάσταση πολεμικής μέθης”.

Επιπλέον τόνισε:

«Δεν υπάρχει θετική απάντηση στον πυρήνα των ανησυχιών του Κρεμλίνου στο έγγραφο που μας παρέδωσαν οι Αμερικανοί.

Το κύριο ζήτημα είναι η ξεκάθαρη θέση μας σχετικά με το απαράδεκτο της περαιτέρω επέκτασης του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή και την ανάπτυξη εξαιρετικά καταστροφικών όπλων που θα μπορούσαν να απειλήσουν το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», εξήγησε ο Λαβρόφ.

«Είναι σημαντικό ότι, όταν οι δυτικοί συνάδελφοί μας αντιδρούν στις προτάσεις μας, ζητούν πάντα την εφαρμογή των συμφωνημένων  Ευρωατλαντικό αρχών… λένε αμέσως ότι αυτό σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ έχει το δικαίωμα να επεκταθεί και καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να το απαγορεύσει αυτό”

Ο Λαβρόφ αποκάλυψε επίσης ότι το περιεχόμενο του εγγράφου «είναι πιθανό να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό στο εγγύς μέλλον». Ωστόσο, πρόσθεσε, «όπως μας είπαν οι Αμερικανοί συνάδελφοί μας, αν και θα προτιμούσαν να το κρατήσουν εμπιστευτικό, έχει συμφωνηθεί με όλους τους συμμάχους των ΗΠΑ, καθώς και με την ουκρανική πλευρά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα διαρρεύσει στο πολύ εγγύς μέλλον».

Δείτε βίντεο με τις ρωσικές ενισχύσεις να φτάνουν διαρκώς στα ουκρανικά σύνορα

 

“Ενιαία Ρωσία” προς Β.Πούτιν: Δώσε όπλα στο Ντονιέτσκ!

Σε μια άκρως σημαντική εξέλιξη, το κυβερνών κόμμα της Ρωσίας, η “Ενιαία Ρωσία” κάλεσε τον Β.Πούτιν να τροφοδοτήσει με εξελιγμένα όπλα τις πολιτοφυλακές της Ανατολικής Ουκρανίας

Η πρόταση αυτή έχει ήδη βρει μεγάλη υποστήριξη και έχει υποστηριχτεί από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο γ.γ. του Γενικού Συμβουλίου της “Ενωμένης Ρωσίας” και ο Πρώτος Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, Andrey Turchak, είπε σχετικά:

“Πιστεύω πως κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Ρωσία πρέπει να αρχίσει τον εξοπλισμό του Λουχάνσκ και του Ντονιέτσκ με συγκεκριμένα όπλα (συστήματα αεράμυνας και ηλεκτρονικού πολέμου) ώστε να αυξηθεί η αμυντική τους ικανότητα”.

Την έκκληση προς το Κρεμλίνο κατέγραψε και ο επικεφαλής της παράταξης της “Ενωμένης Ρωσίας” Βλαντιμίρ Βασίλιεφ.

«Ο εξοπλισμός της Ουκρανίας με πυραυλικά συστήματα, εκτοξευτές χειροβομβίδων και άλλα πυρομαχικά, είναι προετοιμασία για στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του άμαχου πληθυσμού.

Καταλαβαίνουμε πλέον, ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τους ανθρώπους στο έλεος του καθεστώτος του Κιέβου.

Από αυτή την άποψη, απευθύνουμε έκκληση στην ηγεσία της χώρας μας να παράσχει βοήθεια στις δημοκρατίες του Λουχάνσκ και του Ντόνιετσκ με τη μορφή προμηθειών που είναι απαραίτητα για την αποτροπή της ουκρανικής στρατιωτικής επιθετικότητας”.

Παρόμοια γνώμη εξέφρασε και ο Vladimir Dzhabarov, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

“Φυσικά και πρέπει να τους βοηθήσουμε. Εάν η Δύση προμηθεύει την Ουκρανία με όπλα, η Ρωσία θα πρέπει επίσης να στείλει στρατιωτική βοήθεια στο Ντονμπάς

Κατ’ αρχήν, βέβαια, πρέπει να τους βοηθήσουμε. Εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας λαμβάνουν συνεχώς όπλα από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, δεν θα τις αφήσουμε το Ντονιέτσκ και το Λουχάνσκ χωρίς βοήθεια.

Εάν έχουν ληφθεί πληροφορίες ότι η πρόκληση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι αναπόφευκτη ή έχει ήδη ξεκινήσει, μπορούμε να επιταχύνουμε το όλο θέμα (προμήθειες όπλων)” είπε ο Dzhabarov σε συνέντευξη του στο Interfax .

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής της παράταξης “Δίκαιη Ρωσία”, Σεργκέι Μιρόνοφ, είπε ότι “όλες οι παρατάξεις της Δούμας είναι έτοιμες να υποστηρίξουν την παροχή όπλων εάν απαιτείται έγκριση από το κοινοβούλιο”.

Σχέδιο Νόμου για την Αναγνώριση του Ντονμπάς

Παράλληλα, η ρωσική Δούμα ανακοίνωσε πριν λίγο πως θα εξετάσει σχέδιο νόμου για την αναγνώριση των δημοκρατιών του Ντονμπάς (Ντονιέτσκ-Λουχάνσκ).

Το σχέδιο νόμου θα τεθεί υπόψιν του Ρώσου Προέδρου Β.Πούτιν.

Το σχέδιο Νόμου που πρότεινε η παράταξη του Κομμουνιστικού Κόμματος στον Πρόεδρο της Ρωσίας για την αναγνώριση των αυτοαποκαλούμενων δημοκρατιών του Ντονμπάς θα εξεταστεί από την Επιτροπή της Κρατικής Δούμας για Υποθέσεις ΚΑΚ, Ευρασιατική Ολοκλήρωση και Σχέσεις με τους συμπατριώτες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής, η εξέταση του νομοσχεδίου προγραμματίζεται για τις αρχές του επόμενου μήνα όπου αναμένεται και η κορύφωση του ουκρανικού δράματος.

O Leonid Kalashnikov αποκάλυψε πως η Επιτροπή έχει στραφεί σε όλες τις παρατάξεις της Δούμας και ζητά να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με το σχέδιο Νόμου προς τον Β.Πούτιν για την αναγνώριση των Δημοκρατιών του Ντονμπάς.

Eπειτα θα συνταχθεί το πόρισμα της Επιτροπής, το οποίο θα υποβληθεί προς εξέταση στο Συμβούλιο της Δούμας.

Αυτό προγραμματίζεται να γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου. Στις παρατάξεις δόθηκε μια εβδομάδα για να συζητήσουν αυτό το θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας