Ρωσία: Συμφωνία για παραγωγή Sputnik-V με Τουρκία-Η Ελλάδα απέρριψε αντίστοιχη πρόταση!

1076

Στη Ρωσία το κρατικό ταμείο RDIF υπέγραψε συμφωνία παραγωγής του εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού με την Τουρκία. Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax το Σάββατο (23.01.2021).

Η Ρωσία έχει υπογράψει, επίσης, συμφωνίες για την παραγωγή του Sputnik V με (φαρμακευτικές) βιομηχανίες στη Νότια Κορέα, στην Κίνα, στην Ινδία, στη Βραζιλία, στη Λευκορωσία, αλλά και στο Καζακστάν.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) πρόσθεσε ότι άρχισε τη μεταφορά της τεχνολογίας παραγωγής του εμβολίου, στην Τουρκία.

          Η Eλλάδα απέρριψε ρωσική πρόταση για συμπαραγωγή Sputnik-V

Είναι τραγικό και απαράδεκτο ότι η Ελλάδα όχι μόνο απέρριψε σχετική πρόταση της Ρωσίας για συμπαραγωγή του εμβολίου Sputnik-V αλλά ούτε έχει πάρει πρωτοβουλία να εισάγει το ρώσικο εμβόλιο στη χώρα μας, τη στιγμή μάλιστα που έχουμε απόλυτη ανάγκη τον ταχύτατο εμβολιασμό του πληθυσμού μας.

Η Ελλάδα δυστυχώς εγκλωβισμένη στο νεοψυχροπολεμικό αντιρώσικο κλίμα του ελληνικού  πολιτικού κατεστημένου, όχι μόνο δεν προασπίζεται τα συμφέροντα της αλλά και στρέφεται εναντίον τους. Κάνει ό,τι μπορεί για να σπρώχνει τη Ρωσία προς την Τουρκία και επομένως να ενισχύει το ρόλο της τελευταίας σε βάρος της χώρας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας