Ρεσιτάλ απανθρωπιάς: Παραλήρημα Στουρνάρα υπερκαλύπτει ακόμα και…. Α.Γεωργιάδη για πλειστηριασμούς

2010
στουρνάρα

Με κάθε μέσο και με κάθε θυσία θα πρέπει οι τράπεζες να απαλλαγούν από τα κόκκινα δάνεια, διαμήνυσε από τη Βουλή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρόλο του ως υπερμνημονιακός υπάλληλος των τραπεζών, πράγμα που το έχει αποδείξει με σωρεία τραπεζικών σκανδάλων κατά τη θητεία του ως υπουργός Οικονομικών, τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογημένα τότε κατήγγειλε, ενώ όταν ανέλαβε κυβέρνηση φρόντισε επιμελώς η τριανδρία Τσίπρα-Δραγασάκη-Βαρουφάκη να τα κουκουλώσουν.

Παρουσιάζοντας στη Βουλή την ενδιάμεση έκθεση ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε επιφυλακτικός ακόμα και για μια μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού, λέγοντας ότι η μέση αύξηση δεν μπορεί να υπερβαίνει τον μέσο όρο της μεταβολής της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Ο υπερμνημονιακός τραπεζίτης ζήτησε μάλιστα την αντιμετώπιση της ανεργίας με την διατήρηση και την ενίσχυση της ευελιξίας της αγοράς εργασίας, με όσα αρνητικά αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, ενώ ζήτησε επίσης, να επιταχυνθούν περαιτέρω οι ιδιωτικοποιήσεις, σε μια λογική πλήρους ξεπουλήματος της χώρας και παράδοσης της εθνικής οικονομίας στο ξένο πολυεθνικό κεφάλαιο.

Την εμφάνιση του Στουρνάρα στη Βουλή σχολίασε και ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είναι “μνημονιακότερη του μνημονίου και με τη βούλα του αγαπημένου υπουργού και τραπεζίτη των δανειστών“.

Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνάει το τρίτο μνημόνιο αλλά και το τέταρτο με τις σκληρές μνημονιακές δεσμεύσεις που ανέλαβε μέχρι το 2060 όπως ξεχνάει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε με τους Θεσμούς για την άρση κάθε προστασίας στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, όχι από την 1η Μάη του 2020, αλλά από την 1/1 του 2020!

Είναι τραγικό ότι πάνω από δέκα χρόνια τώρα τη μια μνημονιακή κυβέρνηση διαδέχεται μια ακόμα μνημονιακότερη σε ένα δρόμο, που αν δεν υπάρξει ανατροπή, δεν έχει τέλος.

Άρης Δημητρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας