Ρατσιστικό αμόκ στην Ιταλία: Πυροβόλησαν μετανάστες σε Νάπολι και Πιστόια

1180
ιταλία

Την ώρα που η ιταλική κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους πρόσφυγες που επιχειρούν να φτάσουν στην Ιταλία από χώρες της Αφρικής, τα κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς κατά μεταναστών που βρίσκονται ήδη στη χώρα πληθαίνουν.

Στη Νάπολη, άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανάκι, πυροβόλησαν έναν 22χρονο από τη Σενεγάλη, τραυματίζοντάς τον στο πόδι. Στη συνέχεια, ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου χειρουργήθηκε στο πόδι, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του.

Ο 22χρονος ζει και εργάζεται εδώ και χρόνια στην Ιταλία, έχοντας άδεια παραμονής. Το νεαρό θύμα ήταν με δύο φίλους του όταν συνέβη το περιστατικό.

Εξάλλου, στην πόλη Πιστόια της κεντρικής Ιταλίας, άγνωστοι που επέβαιναν σε ποδήλατο, προπηλάκισαν και πυροβόλησαν έναν 24τετράχρονο πρόσφυγα από την Γκάμπια. Όπως ανέφερε το θύμα, οι δράστες τον χαρακτήρισαν «μπάσταρδο» και «μαύρο».

«Ήρθαν από πίσω μου και με πυροβόλησαν. Δεν περίμενα ποτέ να χρησιμοποιήσουν όπλο. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι τρελοί. Ποιος θα πυροβολούσε κάποιον που δεν έχει κάνει τίποτα», είπε ο 24χρονος.

Τα παραπάνω περιστατικά δεν είναι τα μοναδικά που έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στην Ιταλία, όπου οι συνεχείς εμπρηστικές δηλώσεις για το μεταναστευτικό από κυβερνητικά στελέχη όπως ο γραμματέας της Λέγκας και υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, φαίνεται να έχουν ερεθίσει τα ακροδεξιά στοιχεία της ιταλικής κοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας