Ραγδαίες εξελίξεις: Η Πελόζι ανακοίνωσε την παραπομπή του Τραμπ

1303
πελόζι

Την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

«Ο πρόεδρος δεν μας αφήνει άλλη λύση», είπε μεταξύ άλλων. Η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε πως κατά την άποψή της ο Τραμπ αποτελεί απειλή για το Σύνταγμα και τη χώρα, σύμφωνα και με όσα ακούστηκαν από συνταγματολόγους χθες για την έρευνα σε βάρος του Αμερικανού προέδρου.

«Δυστυχώς, αλλά με αυτοπεποίθηση και ταπεινότητα σήμερα ζητώ από τους εκπροσώπους μας να προχωρήσουν με τη διαδικασία των άρθρων αποπομπής» είπε. «Ο πρόεδρος δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να αναλάβουμε δράση» συνέχισε η Πελόζι. «Αν επιτρέψουμε στον πρόεδρο να βρίσκεται υπεράνω του νόμου, το κάνουμε θέτοντας σε κίνδυνο τη δημοκρατία μας» ανέφερε στο διάγγελμά της η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ.

Πελόζι: Στην Αμερική κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου

«Στην Αμερική, κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» πρόσθεσε εμφατικά η Πελόζι. Το διάγγελμα της έρχεται μετά και την γνωμοδότηση τριών συνταγματολόγων που απευθυνόμενοι στους Αμερικανούς βουλευτές διατύπωσαν την άποψη πως ο Ντόναλντ Τραμπ καταχράστηκε την εξουσία πιέζοντας την Ουκρανία να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Μπάιντεν, από την οποία θα είχε πολιτικό όφελος.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ABC, η Νάνσι Πελόζι ρώτησε τους Δημοκρατικούς αν υπάρχει κάποιος που να ενίσταται στο να προχωρήσουν οι διαδικασίες της αποπομπής, με την απόφαση υπέρ να είναι ομόφωνη. Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Στένι Χόγιερ, δήλωσε από την πλευρά του: «Δεν βιαστήκαμε. Έχουμε πολλές πληροφορίες που εκτείνονται πίσω σε διάστημα μεγαλύτερο των δυόμισι ετών και από διαφορετικές πηγές, ανάμεσά τους και η έκθεση Μουέλερ».

Βίντεο: Η Πελόζι ανακοινώνει πως προχωρά με την διαδικασία αποπομπής Τραμπ

Λίγο πριν τις 4.30 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, η Νάνσι Πελόζι απευθύνθηκε τηλεοπτικά στους Αμερικανούς και ανακοίνωσε την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να προχωρήσει η διαδικασία της αποπομπής.

Η αντίδραση Τραμπ και Λευκού Οίκου

«Οι αργόσχολοι Δημοκρατικοί είχαν μια ιστορικά αρνητική ημέρα χθες στη Βουλή. Δεν υπάρχει υπόθεση αποπομπής και καταστρέφουν την χώρα μας. Αλλά τίποτα δεν τους ενδιαφέρει, έχουν τρελαθεί. Γι’ αυτό λέω, αν θέλετε να με αποπέμψετε, κάντε το τώρα, γρήγορα, ώστε να έχουμε μια δίκαιη δίκη στη Γερουσία και ώστε η χώρα μας να επιστρέψει στην κανονικότητα» είπε σε tweet του πριν την ανακοίνωση της Πελόζι.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1202573673049272320

«Θα έχουμε τον Σιφ, τον Μπάιντεν, την Πελόζι και πολλούς άλλους να καταθέσουν και θα αποκαλύψουμε για πρώτη φορά, πόσο διεφθαρμένο είναι το σύστημά μας. Εκλέχτηκα για να “καθαρίσω τον βούρκο” και αυτό είναι που κάνω» σχολίασε στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1202573673049272320

«Θα έπρεπε να ντρέπονται οι Δημοκρατικοί και η Νάνσι Πελόζι. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να ηγηθεί της χώρας – με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της οικονομίας, περισσότερες δουλειές και πιο ισχυρές ένοπλες δυνάμεις – για να ονοματίσουμε μόνο μερικά από τα σημαντικά του επιτεύγματα. Αναμένουμε μια δίκαιη λύση στη Γερουσία» ήταν η πρώτη αντίδραση του Λευκού Οίκου, δια στόματος της εκπροσώπου Τύπου της Στεφανί Γκρίσχαμ.

https://twitter.com/PressSec/status/1202591921853652993

Η δίκη στην ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Γερουσία

Η επόμενη κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ είναι να αναμένει η διαδικασία αποπομπής να φτάσει στη Γερουσία, την οποία ελέγχουν οι Ρεπουμπλικανοί. Εκεί ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να καλέσει όποιον εκείνος επιθυμεί, ώστε να καταθέσει – ανάμεσά τους και τον Τζο Μπάιντεν και τον γιο του Χάντερ – όπως το προανήγγειλε με το tweet του νωρίτερα σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πάντως και από την ομάδα της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβαν ουσιαστικά όσα είχε διαμηνύσει ο Αμερικανός πρόεδρος. «Βρισκόμαστε λιγότερο από έναν χρόνο από τις εκλογές του 2020 και οι Δημοκρατικοί δεν μπορούν να εξηγήσουν στον αμερικανικό λαό γιατί θέλουν να έχουν άποψη αναφορικά με το ποιος πρέπει να είναι πρόεδρος τους μέσα από την ψήφο τους» σημειώνει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Αλλά η διαδικασία αποπομπής του Προέδρου υπήρξε πάντα στόχος του, οπότε ας προχωρήσουν ώστε να έχουμε μια δίκαιη δίκη στη Γερουσία που θα εκθέσει τον βούρκο. Η Πελόζι, ο Σιφ και ο Χάντερ Μπάιντεν θα πρέπει να καταθέσουν και τότε μπορούμε να επιστρέψουμε στις δουλειές μας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας