Ρήξη Μητσοτάκη-Μαρινάκη: Με “γραμμή” απουσίασαν 81 βουλευτές Ν.Δ για “ασυλία” Πολάκη

2486
βουλευτές

Αναταράξεις στη Νέα Δημοκρατία αλλά και απορίες ευρύτερα προκαλεί η απόρριψη του αιτήματος άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη, ύστερα από ψηφοφορία που διεξήχθη με απόντες 88 κυβερνητικούς βουλευτές της ΝΔ (μαζί με τους δικαιολογημένους), γεγονός το οποίο ανέτρεψε τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπιζε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από τον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη, για όσα είχε του είχε καταμαρτυρήσει στο παρελθόν υποστηρίζοντας ««παρά τη λάσπη, παρά τα λεφτά που έριξε ο Κουρτάκης και διάφοροι τοπικοί σουπερμαρκεταδες εκεί κάτω (σ.σ. Χανία) για να με λασπολογήσουν, δεν τα καταφέρατε. Δεκαπέντε χιλιάδες τετρακόσιοι ψήφοι, δεκαπέντε χιλιάδες καρφιά σε σας…»

Τελικά, η άρση της ασυλίας του απορρίφθηκε με 84 κατά, 80 υπέρ και ένα «παρών» σε σύνολο μόλις 165 παρόντων.

Ενδεικτική ήταν η ανάρτηση του αντιπροέδρου της Ν.Δ Άδωνι Γεωργιάδη που ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον εκδότη των «Παραπολιτικών»:

«Το σημερινό Γιάννη μου ήταν μία αστοχία στην οποία δεν χωρούν δικαιολογίες. Σου ζήτω δημοσίως συγγνώμη για το γεγονός, ότι και από δική μου αδράνεια, το δικαίωμα ενός πολίτου να αντιμετωπίζει τον υβριστή του ισότιμα στο Δικαστήριο καταπατήθηκε. Δεν θα επαναληφθεί», ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης.

Τα περί αστοχίας επανέλαβε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης,  ωστόσο μαρτυρίες βουλευτών της ΝΔ δημιουργούν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η μη άρση ασυλίας του Πολάκη δύσκολα μπορεί να αποδοθεί σε «ατυχές γεγονός».

Η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ ανέφερε ότι «βουλευτές κυκλοφορούσαν μέσα στη Βουλή και ενώ τους είπαπάμε να ψηφίσουμε έκαναν τους αδιάφορους’. «Ηταν μαζί μου στο εντευκτήριο της Βουλής και ενώ έτρεξα εγώ η ίδια και φώναξα ‘αρχίζει η ψηφοφορία’, διαπίστωσα ότι δεν έκαναν καν τον κόπο να μπουν στην αίθουσα», ανέφερε η κ Πιπιλή.

Αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ Αγγελος Συρίγος ανέφερε ότι από τα ονόματα των βουλευτών που κατεγράφησαν ως «απόντες» ήταν μέσα στην αίθουσα και ψήφιζαν: «Κάποιοι μάλιστα ήταν δίπλα μου», είπε.

Σημειώνεται ότι χθες υπήρχε ψηφοφορία και για την άρση ασυλίας άλλων δύο βουλευτών γεγονός που σημαίνει ότι κάποιοι βουλευτές της ΝΔ προφανώς και συμμετείχαν στις άλλες δύο ψηφοφορίες [για τους βουλευτές της Ν.Δ. Βασίλη Σπανάκη (υπόθεση εκλογών σωματείου) και του Γιώργου Βαγιωνά)] όχι όμως και σε αυτή για τον Π. Πολάκη.ΜΗΝΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας