Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά το ταξίδι Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ!

814
ταξίδι

Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά το ταξίδι του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ.

Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διευκρινίζεται ότι ύστερα από συνεννόηση με το αμερικανικό Υπουργείο Αμύνης συμφωνήθηκε προσωρινή αναβολή της επισκέψεως του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ.

Η νέα ημερομηνία της επισκέψεως, εντός συντόμου χρονικού διαστήματος, θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί η σχετική συνεννόηση με την αμερικανική πλευρά.

Παράλληλα, προγραμματίζεται τις προσεχείς ημέρες τηλεφωνική συνομιλία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης με τον Αμερικανό ομόλογό του, κ. Μάρκ Έσπερ (Mark Esper).

Πολιτικοί κύκλοι στη χώρα μας τόνιζαν ότι η νέα αναβολή του ταξιδιού του Έλληνα υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ έχει, μάλλον, πολιτικές προεκτάσεις.

Πηγές από την ελληνική πλευρά τόνιζαν ότι η αναβολή της επίσκεψης Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ, έγινε μετά από αίτημα του Έλληνα υπουργού Άμυνας, ο οποίος επικαλέστηκε διάφορους λόγους όπως ο κορονοϊός και η ένταση των απειλών από την Τουρκία σε βάρος της χώρας μας και της Λιβύης.

Άλλες πηγές τόνιζαν ότι το αίτημα της αναβολής προήλθε από τις ΗΠΑ και συνδέετο με τη δυσαρέσκεια του Αμερικανού προέδρου απέναντι σε αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τύπου τα οποία επέκριναν έως διακωμωδούσαν την πολιτική και τις παρεμβάσεις του, ενώ άλλες πηγές επικαλούντο άλλες αιτίες που αφορούσαν την υποβάθμιση των συναντήσεων που θα είχε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στις ΗΠΑ.

Ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας διαψεύδει τα παραπάνω και τονίζει ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας είναι ευπρόσδεκτος στις ΗΠΑ,όταν θα είναι δυνατόν να πραγματοποιήσει την επίσκεψη.

Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν, πάντως, ότι η στάση των ΗΠΑ απέναντι στη χώρα μας και τις απειλές που αντιμετωπίζει από την Τουρκία, δεν κρίνεται από τις δηλώσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ ή βοηθών υφυπουργών των ΗΠΑ, οι οποίες, αν και ανούσιες, άνευρες και σχεδόν “ουδέτερες“, πανηγυρίζονται από την κυβέρνηση, όπως οι δηλώσεις βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ.

Ως γνωστόν, η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, ιδιαίτερα στα κρίσιμα ζητήματα, αποφασίζεται και χαράσσεται από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον τελευταίο να μην έχει πει ούτε μια λέξη ευνοϊκή για την Ελλάδα σε σχέση με τη Τουρκία, ενώ διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν και συνήθως ικανοποιεί, σχεδόν, όλα τα χατίρια του. Μόνο αν μιλήσει ο Τραμπ με σαφήνεια υπέρ της Ελλάδας σε σχέση με την Τουρκία, μόνο τότε θα μπορεί να υπάρξει ένα θετικό δείγμα γραφής των ΗΠΑ για την χώρα μας. Μια τέτοια στάση, όμως, από την πλευρά του Τραμπ δεν φαίνεται ορατή. Για τις ΗΠΑ στο ισοζύγιο Ελλάδας-Τουρκίας το βάρος πέφτει καταθλιπτικά υπέρ της Άγκυρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας