Πυροδοτούν τον πόλεμο-«Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να παραδώσουν F-16 στην Ουκρανία»

777
Πώς σχετίζεται το Κίεβο με την επικείμενη απόσυρση 218 αεροσκαφών από την USAF

Η ουκρανική Αεροπορία ενδέχεται να λάβει μέρος των μαχητικών που αποσύρει η Αεροπορία των ΗΠΑ το 2022.

Μετά την ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν ότι η Ουάσιγκτον σκοπεύει να συνεχίσει να παρέχει βοήθεια στο Κίεβο και να προμηθεύει όπλα για τις ανάγκες της Ουκρανίας, εμφανίστηκαν πληροφορίες ότι στο πλαίσιο του μαζικού παροπλισμού των μαχητικών της Αεροπορίας των ΗΠΑ, ορισμένα από αυτά θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην ουκρανική Αεροπορία όπως αναφέρει το ρωσικό avia-pro.net.

Αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες αναφέρουν μία μικρή παρτίδα μαχητικών F-16C / D Fighting Falcon, δηλαδή μιλάμε για Block 25 και τις νεότερες εκδοχές Block 30/32, 40/42 και 50/52, αλλά τα αποσυρόμενα μαχητικά είναι της παλαιότερης έκδοσης (δηλαδή Block 25).

Προς το παρόν, υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν σχεδιάζεται απλώς να δωρίσουν μαχητικά στην Ουκρανία, αλλά ενδέχεται να πουλήσουν μαχητικά αεροσκάφη στην ουκρανική Αεροπορία με χαμηλό κόστος.

Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες δεν έχουν λάβει καμία επιβεβαίωση, μπορεί κάλλιστα να πρόκειται για 12 μαχητικά αεροσκάφη. 

Σύμφωνα με το Κίεβο, αυτό θα καταστήσει δυνατή τη σημαντική ενίσχυση της ουκρανικής Αεροπορίας.

Από την άλλη πλευρά, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι οι Ουκρανοί πιλότοι δεν είναι εκπαιδευμένοι στη χρήση αυτών των πολεμικών αεροσκαφών, επιπλέον, νωρίτερα αντιμετώπισαν αρκετά σοβαρές δυσκολίες στη λειτουργία αυτών των μαχητικών στο Ιράκ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της Αεροπορίας των ΗΠΑ και συγκεκριμένα του υπουργού Frank Kendall και του Αμερικανού Α/ΓΕΑ Στρατηγού Charles Q. Brown, εντός του 2022 θα αποσυρθούν από τις τάξεις της, πιθανότατα 218 αεροσκάφη.

Αναφέρονται στην απόσυρση 48 μαχητικών τύπου F-15C/D Eagle, 47 F-16C/D, 13 μεταφορικών C-130H, 18 αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού ΚC-135R, μαζί με άλλα 14 τρικινητήρια KC-10 Extender, 42 βομβαρδιστικά/επιθετικά Α-10 Warthog, καθώς και 20 μη επανδρωμένα MQ-9 Reaper ενώ είναι πιθανή και η απόσυρση16 αεροσκαφών ηλεκτρονικής επιτήρησης και στοχοποίησης E-8 JSTARS.

Η αλήθεια είναι πως αν οι ρωσικές πληροφορίες ευσταθούν τότε ένα σενάριο που θα βόλευε ιδιαίτερα τους Αμερικανούς, είναι μία σοβαρή κρίση στην Ουκρανία, ώστε να δοθεί η αφορμή για μαζική παράδοση στους Ουκρανούς αρκετών εκ των αποσυρόμενων αεροσκαφών.

Άλλωστε αυτή τη στιγμή η ουκρανική Αεροπορία, υστερεί κατά πολύ της ρωσικής σε τέτοιο βαθμό που να μην αποτελεί ιδιαίτερη απειλή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας