«Πυρά» Μόσχας κατά Αθήνας και για την έκδοση του «Mr. Bitcoin»

1284
Bitcoin

Έντονη κριτική στην Αθήνα και για την απόφαση του δικαστηρίου που επιτρέπει την έκδοση στη Γαλλία του Αλεξάντρ Βίνικ, αποκαλούμενου διεθνώς «Mr. Bitcoin», ασκεί η Μόσχα, η οποία κλιμακώνει τις πιέσεις που ασκεί λόγω της υπόθεσης με την απέλαση των ρώσων διπλωματών.

«Οι ελληνικές Αρχές συνεχίζουν να επιδεινώνουν την κατάσταση στις διμερείς μας σχέσεις λόγω εξωτερικών πιέσεων» είναι το σχόλιο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik.

Σημειώνει δε, αιχμηρά πως η απόφαση έκδοσης του «Μr. Bitcoin» ελήφθη έπειτα από τις «μη φιλικές» ενέργειες σχετικά με τους ρώσους διπλωμάτες.

«Τα βήματα αυτά γίνονται παρά το υφιστάμενο κανονιστικό πλαίσιο συνεργασίας μας στον τομέα της νομικής συνδρομής σε αστικές και ποινικές υποθέσεις» υπογραμμίζει η ρωσική διπλωματία, επισημαίνοντας πως «το αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας της Ρωσίας για την έκδοση του Βίνικ στη χώρα καταγωγής αγνοήθηκε παρότι αναμφίβολα θα όφειλε να έχει προτεραιότητα».

«Προφανώς η ρωσική πλευρά δεν μπορεί να αγνοήσει τέτοιες ενέργειες» καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα, η Μόσχα χαρακτήρισε «αβάσιμη»την απέλαση των δύο ρώσων διπλωματών, με το υπουργείο Εξωτερικών να τονίζει ότι πίσω από την απόφαση αυτή «κρύβεται η Ουάσινγκτον» και να επισημαίνει ότι η υπόθεση μπορεί να προκαλέσει «σοβαρές ζημιές» στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας.

Σύμφωνα με το Sputnik, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως «η ελληνική πλευρά δεν παρείχε αποδείξεις για την απέλαση των δύο Ρώσων» και χαρακτηρίζει το περιστατικό «απολύτως αβάσιμο».

«Θεωρούμε ότι αυτή η ενέργεια είναι απολύτως παράλογη και δεν επιβεβαιώνεται από γεγονότα από την ελληνική πλευρά. Έρχεται δε, σε αντίθεση με τη φύση των διμερών σχέσεών μας και είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρές ζημιές» αναφέρει το υπουργείο σε σχόλιό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας