Πτολεμαΐδα: εργολαβικός εργαζόμενος έπεσε σε χαντάκι 3 μέτρων

1348
ατυχημάτων

Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V την Τρίτη 9 Οκτώβρη: κατά τη διάρκεια εργασιών, εργαζόμενος έπεσε μέσα σε χαντάκι περίπου 3 μέτρων που δεν ήταν περιφραγμένο στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V. Ο εργαζόμενος, ο οποίος νοσηλεύεται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, έσπασε δύο πλευρά και έχει προβλήματα στη λεκάνη.

Ο συνάδελφος εργάζεται στον εργολάβο ΚΟΛΛΙΑ που κατέχει τα πρωτεία στα εργατικά ατυχήματα όπως και στις απολύσεις πρωτοπόρων εργαζομένων στο εργοτάξιο. Όλα αυτά και με την στήριξη και την παρότρυνση του ανάδοχου του έργου, της ΤΕΡΝΑ, που είναι εν γνώσει της τόσο τα εργατικά ατυχήματα όσο και οι απολύσεις.

Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής

Το ΜΕΤΑ εύχεται ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφο και καταγγέλλει την κυβέρνηση που συνεχίζει να διατηρεί και να επεκτείνει το αντεργατικό οπλοστάσιο, που εκμεταλλεύονται υπέρ το δέον οι εργολάβοι οι οποίοι πιέζουν τους εργαζόμενους να δηλώσουν πως το ατύχημα έγινε με δική τους ευθύνη, να δηλώσουν πως υπήρχαν όλα τα μέτρα ασφαλείας, απειλώντας μάλιστα πολλές φορές ακόμη και με απολύσεις.

Στον «κύκλο» αυτό ανήκουν και οι κατασκευαστικές εταιρείες, που βλέπουν τον εργαζόμενο, την ασφάλειά του και την υγεία του ως κόστος, και μπροστά στα κέρδη τους καταπατούν κάθε εργασιακό δικαίωμα, με την κυβέρνηση από την άλλη πλευρά να τους «σιγοντάρει», με την απουσία κάθε ελέγχου, ή -όπου γίνεται- αποκρύπτονται τα προβλήματα.

Η «μαγική εικόνα» στους χώρους εργασίας, που την παρουσιάζει με την κάθε ευκαιρία το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό της χώρας, αποδεικνύεται μια «εικονική πραγματικότητα», αφού για τους εργαζομένους, που νιώθουν στο πετσί τους τις μνημονιακές πολιτικες, η εικόνα και η πραγματικότητα είναι: απουσία μέτρων ασφαλείας και υγιεινής στους χώρους εργασίας, απλήρωτη εργασία, μισθοί πείνας, εργασιακός μεσαίωνας, τρομοκρατία μέσω των απολύσεων κτλ.

Οι εργαζόμενοι, όμως, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους έχουν πάρει χαμπάρι, κι ετοιμάζονται οργανωμένα και συντονισμένα για την ταξική αντεπίθεση, που στόχο θα έχει την ανατροπή των πολιτικών της λιτότητας και των μνημονίων, όλων όσοι τα υπηρετούν, και την αποκατάσταση των χαμένων εργασιακών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας