Πρώτο πολιτικό ρήγμα στη ΝΔ: καταψήφισαν τη συνεπιμέλεια Γιαννάκου-Κεφαλογιάννη

448

Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας πέρασε τελικά από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια επί της αρχής, ενώ για τα επίμαχα δύο άρθρα που προκλήθηκε ονομαστική ψηφοφορία ψηφίστηκαν από 156 βουλευτές της ΝΔ, με τις κυρίες Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη να καταψηφίζουν.

Συγκεκριμένα για τα άρθρα 7 και 13 (αφορούν το «εξίσου» στη γονική μέριμνα και το τεκμήριο του 1/3 του χρόνου στην φυσική επαφή γονέα-παιδιού) για τα οποία προκλήθηκε ονομαστική ψηφοφορία ύστερα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, υπερψηφίστηκαν από 156 βουλευτές της ΝΔ και καταψηφίστηκαν από 20 παρόντες βουλευτές.

Στους 20 παρόντες που καταψήφισαν συγκαταλέγονται οι δύο βουλευτίνες της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου και Όλγα Κεφαλογιάννη καθώς και οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 και της Ελληνικής Λύσης.

Απείχαν

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι είχε καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία απείχε στο πλαίσιο της τακτικής του Αλέξη Τσίπρα να εκφράζει με αυτό τον τρόπο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη διαμαρτυρία του για την ισχύ των περιοριστικών μέτρων (μειωμένος αριθμός βουλευτών με αυτοπρόσωπη παρουσία στις συνεδριάσεις της ολομέλειας) στη Βουλή.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο επέλεξαν την αποχή από την ονομαστική ψηφοφορία τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και το ΚΚΕ.

Επί της αρχής δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία και τα κόμματα ψήφισαν ως εξής: Υπέρ ΝΔ, κατά ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση, ενώ το ΚΚΕ ψήφισε «παρών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας