Πρόσφυγες κατέλαβαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη

1497
Πρόσφυγες

Τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη έχουν καταλάβει από το μεσημέρι του Σαββάτου πρόσφυγες, μετά από μαζική πορεία στην οποία συμμετείχε και ο τοπικός Συντονισμός για το Προσφυγικό.
Η πορεία κατέληξε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, όπου οι πρόσφυγες έκαναν κατάληψη, υποστηριζόμενοι από αλληλέγγυους. Τα αιτήματα της κατάληψης είναι:
Να απελευθερωθεί ο απεργός πείνας Hessam, ένας από τους αγωνιστές πρόσφυγες της πλατείας Σαπφούς, που κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και κινδυνεύει με άμεση απέλαση στην Τουρκία.
Να δοθεί μπλε σφραγίδα στους 30 αγωνιστές πρόσφυγες της πλατείας Σαπφούς.
Να οριστεί χώρος διαμονής των προσφύγων όταν φθάσουν στην Αθήνα.
Οι πρόσφυγες δήλωσαν ότι θα παραμείνουν στα γραφεία μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Το βράδυ του Σαββάτου μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον διοικητή του στρατοπέδου της Μόριας προσήλθαν στο χώρο έξω από τα γραφεία και συνομίλησαν με τους πρόσφυγες, χωρίς οι τελευταίοι να πειστούν από τις όποιες υποσχέσεις τους. Πόσο μάλλον που η αστυνομία εμπόδισε βίαια άλλους πρόσφυγες από τη Μόρια να πάνε στον χώρο της κατάληψης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας