Πρόκληση τουρκικής εφημερίδας: «Είναι η Σαμοθράκη ελληνικό νησί;»

1064
σαμοθράκη

Σε ανθελληνικές διατυπώσεις προχωρά, με άρθρο του, στην τουρκική εθνικιστική εφημερίδα «Yeniçağ», ο Αχμέτ Τακάν, ο οποίος υποστηρίζει ότι οχτώ ελληνικά νησιά ανήκουν στην Τουρκία.

Την ελληνικότητα της Σαμοθράκης αμφισβητεί, ευθέως, σε άρθρο του, στην εθνικιστική εφημερίδα της Τουρκίας, «Yeniçağ», ο αρθρογράφος Αχμέτ Τακάν.

Στο άρθρο του, ο Αχμέτ Τακάν αναφέρεται στο πρόσφατο πρόβλημα που προέκυψε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Αλεξανδρούπολη, και κατηγορεί τα τουρκικά Μέσα, (Anadolu, CNN Türk, Haber Türk, NTV) για μειοδοσία, διότι χαρακτηρίζουν την Σαμοθράκη ως ελληνικό νησί.

«Είναι η Σαμοθράκη ελληνικό νησί;» διερωτάται ο αρθρογράφος, ο οποίος υποστηρίζει πως υπάρχουν ορισμένα νησιά όπως η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, ο Άγιος Ευστράτιος, η Λέσβος, η Σάμος, η Ικαρία, τα Ψαρά στα οποία κυριαρχικά δικαιώματα έχει η Τουρκική Δημοκρατία και η Ελλάδα μόνο δικαιώματα νομής ή χρήσης.

Σε αυτά τα νησιά όπως λέει: «η υφαλοκρηπίδα, η αποκλειστική οικονομική ζώνη και ο εναέριος χώρος ανήκουν στην Τουρκία».

H εφημερίδα «Yeniçağ» ασκεί αντιπολίτευση στο AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με το εθνικιστικό αντιπολιτευόμενο Καλό Κόμμα (İYİ) της Μεράλ Ακσενέρ αλλά και με σκληρούς εθνικιστές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας