Πρόκληση προς Ρωσία – δουλοπρέπεια προς Ισραήλ: Οργή Μόσχας με Αθήνα για την αποκάλυψη των S-300 στο Ισραήλ

    1549
    ρωσία

    Η ελληνική κυβέρνηση οργάνωσε επίσκεψη στα εγκατεστημένα στην Κρήτη ρωσικής προέλευσης πυραυλικά συστήματα, για να ενημερώσει την ισραηλινή πολεμική αεροπορία, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια της Μόσχας, σύμφωνα με δημοσιεύματα στη Ρωσία και την Τουρκία.

     

    Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια αποτελεί αναμφίβολα πρόκληση προς τη Ρωσία και σαφή εκδήλωση δουλοπρέπειας έναντι του κράτους – τρομοκράτη της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, και συνιστά “εκδούλευση” που ευνοεί την επιθετική πολιτική του έναντι της Συρίας, η άμυνα της οποίας στηρίζεται και στους S-300. Επιπλέον, πρόκειται για μια ενέργεια που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τόσο τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας όσο και την ασφάλειά της.

    Η Ρωσία σχεδιάζει να τιμωρήσει την κυβέρνηση της Αθήνας για τις πληροφορίες που δόθηκαν στο Ισραήλ γύρω από το αντιπυραυλικό σύστημα S-300, γράφει η τουρκική ιστοσελίδα haber7.com.

    Επισκέφθηκαν τους S-300

    Το δημοσίευμα αναφέρει ότι Ισραηλινοί επισκέφθηκαν τα αεροπορικά συστήματα S-300 της Ρωσίας στην Ελλάδα.

    Όπως μεταδίδει το echedoros-a.gr, η κυβέρνηση της Αθήνας οργάνωσε επίσκεψη στα ρωσικής κατασκευής πυραυλικά συστήματα για να ενημερώσει την ισραηλινή πολεμική αεροπορία, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια της Μόσχας, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.

    Φωτογραφία από τη haber7.com.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, «η Ρωσική Ομοσπονδία δεν ενέκρινε την ενημέρωση της Ελλάδας προς το Ισραήλ για τα συστήματα αεράμυνας S-300, επιτρέποντας στην ισραηλινή πολεμική αεροπορία να ασκείται ενάντια σε αυτά τα συστήματα».

    Και ασκήσεις κατά των S-300

    Πριν λίγες ημέρες, η ρωσική ιστοσελίδα Avia.pro, επικαλούμενο πληροφορίες, είχε μεταδώσει ότι μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ έκαναν ασκήσεις εναντίον συστημάτων S-300, «στη Μεσόγειο».

    Το Avia.pro δεν είχε πληροφορίες σχετικά με το πόσο επιτυχημένες ήταν οι ασκήσεις των ισραηλινών αεροσκαφών κατά «των στόχων στην Ελλάδα», αλλά θεωρούσε ότι αυτές οι “ασκήσεις είναι επικίνδυνες για την Αθήνα”.

    Όπως έγραψε το militaire.gr, επικαλούμενο τη ρωσική ιστοσελίδα, «η Ρωσία έχει αρκετούς τρόπους για να ασκήσει πίεση στην Ελλάδα, η οικονομία της οποίας είναι ασταθής. Σήμερα η Ελλάδα έχει νέο πρόβλημα – τα τουρκικά S-400, τα οποία έχουν ήδη μεταφερθεί από τη Ρωσία, αλλά η Μόσχα θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα στην Αθήνα».

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
    Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας