Πρόκληση: Δεν εμφανίστηκαν οι λιμενικοί και οι τελωνειακοί, μάρτυρες στη δίκη για το «Lassea»

1601
εμφανίστηκαν

Τέσσερις βασικοί μάρτυρες κατηγορίας από το Λιμενικό Σώμα και την τελωνειακή αρχή δεν εμφανίστηκαν προκλητικά και μάλιστα εσκεμμένα σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση με τα λαθραία καύσιμα που, σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, βρέθηκαν στο δεξαμενόπλοιο “Lassea“, το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση απάντλησης των πετρελαιοειδών από το ναυαγισμένο «Αγία Ζώνη ΙΙ».
Η εκδίκαση αναμένεται να συνεχιστεί αύριο. Ο πλοίαρχος και ο α’ μηχανικός του “Lassea” κατηγορούνται για λαθρεμπορία καυσίμων έχουν πέσει στα «μαλακά», με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.
Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης του καπετάνιου, δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμα οι ποσότητες των πετρελαιοειδών μειγμάτων που βρέθηκαν στις δεξαμενές έρματος του πλοίου -δείγματα των οποίων έχουν σταλεί για ανάλυση!!!
Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τo “Lassea” θα αδειάσει τους 1.533 τόνους πετρελαιοειδών, που απαντλήθηκαν από το «Αγία Ζώνη ΙΙ», στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, στον Ασπρόπυργο.
Υπενθυμίζεται ότι το «Lassea» όχι μόνο δεν είχε πιστοποιητικά, ενώ συμμετείχε στην επιχείρηση απάντλησης του πετρελαίου από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη», αλλά βρέθηκε να έχει στις δεξαμενές του λαθραία καύσιμα!
Η ποσότητα καυσίμων, που εντοπίστηκε έπειτα από έλεγχο του Λιμενικού και για την οποία δεν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά, ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε 100 τόνους πετρελαίου!
Τα καύσιμα βρίσκονταν στα διπύθμενα του πλοίου και αμέσως μόλις έγινε ο έλεγχος, την Τρίτη, κατασχέθηκαν.
Η ποσότητα των λαθραίων καυσίμων εντοπίστηκε, όταν το  «Lassea» αποσύρθηκε από τη διαδικασία απάντλησης του μαζούτ από το βυθισμένο «Αγία Ζώνη» και πήγε στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ για να αδειάσει το περιεχόμενό του, αυτό δηλαδή που είχε αντλήσει από τις δεξαμενές του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου.
Αφού βρέθηκαν τα λαθραία καύσιμα, συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο α’ μηχανικός του δεξαμενόπλοιου «Lassea», όπως προβλέπεται στις περιπτώσεις αυτές, ενώ η έρευνα του Λιμενικού βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας