Πρωτομαγιά: Συμβολικός εορτασμός στη Λισαβόνα – Συγκρούσεις σε Κων/πολη-Βερολίνο

1502
πρωτομαγιά

Αν και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, εξαιτίας των μέτρων προστασίας του πληθυσμού από την πανδημία του κορονοϊού, στην Τουρκία υπήρξαν εκτεταμένες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, ενώ συνδικάτα και αγωνιστές της Αριστεράς επιχειρούσαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, δέχτηκαν άγρια επίθεση από την αστυνομία, με αποτέλεσμα τραυματισμούς και συλλήψεις.

Περιορισμένης έκτασης συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν και στη συνοικία Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου, όπου ακτιβιστές επιχείρησαν να σπάσουν την απαγόρευση και να πραγματοποιήσουν πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση.

Η Πορτογαλία ήταν χθες η μοναδική, μαζί με την Ελλάδα, χώρα, όπου πραγματοποιήθηκαν συμβολικές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις. Με κυριότερη αυτή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων (CGTP), που υποστηρίζεται από το πορτογαλικό Κ.Κ., στη Λισαβόνα, κατά την οποία πάρθηκαν μέτρα προστασίας των συμμετεχόντων, με την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας