Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων: Συμπαράσταση στην κρατούμενη καθαρίστρια

977
δικαιώματα

Η νομικά και ηθικά άτοπη καταδίκη της 53χρονης καθαρίστριας από το Εφετείο της Λάρισας, ύστερα από πλαστογράφηση απολυτηρίου δημοτικού, αναδεικνύει τις χρόνιες στρεβλώσεις του συστήματος απονομής ποινικής «δικαιοσύνης» που οδηγεί χιλιάδες, κοινωνικά ευάλωτους ανθρώπους στη φυλακή με εξοντωτικές ποινές.

Είναι κοινός τόπος ότι η φυλακή δεν έχει ως στόχο και φυσικά δεν πετυχαίνει να «σωφρονίσει» κανέναν, πολύ περισσότερο όταν έρχεται να προσθέσει σε ανθρώπους και οικογένειες που φέρουν το στίγμα της φτώχειας, της τοξικοεξάρτησης κ.λπ., και το στίγμα της φυλακής. Αντί για την εκδικητική τιμωρία, επιβάλλεται η επιστροφή της κρατούμενης καθαρίστριας στην οικογένεια , την εργασία και τους συναδέλφους της, όπως προτάσσει το κύμα συμπαράστασης που έχει εκδηλωθεί υπέρ της ύστερα από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσής της.

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, εν όψει της εκδίκασης στις 28 Νοεμβρίου της οικείας αίτησης αναστολής, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στην 53χρονη καθαρίστρια που εκτίει ποινή δεκαετούς κάθειρξης στις φυλακές της Θήβας, στηρίζει το αίτημα να αφεθεί ελεύθερη και στέκεται στο πλευρό της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας