Προκλητικό τουρκικό δημοσίευμα: «Η θυσία των Ελληνίδων στο Ζάλογγο ήταν μύθος»

564
Προκλητικό τουρκικό δημοσίευμα

Συνεχίζεται με κάθε μέσο και κάθε τρόπο η προπαγάνδα της Άγκυρας, καθώς τουρκικό ΜΜΕ υποστηρίζει ότι η θυσία των Ελληνίδων στον Ζάλογγο ήταν «μύθος»! 

Τουρκική εφημερίδα με ξεδιάντροπο και βάρβαρο τρόπο αναφέρει ότι το «θέμα του χορού του Ζαλόγγου και της υπέρτατης θυσίας των Ελληνίδων τον Δεκέμβριο του 1803, (για να μην πέσουν στα χέρια των Τουρκαλβανών του στυγερού τοπάρχη των Ιωαννίνων Αλή Πασά), θεωρείται ως μύθος από τους Τούρκους».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «είναι θέμα περιέργειας το τι λέγονταν για τους Τούρκους, οι οποίοι πέτυχαν την υπεροχή τους έναντι της Ευρώπης τον Μεσαίωνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι Ευρωπαίοι περιέγραφαν τους Τούρκους ως Τρομερούς φονιάδες. Πώς ήταν λοιπόν η τουρκική εικόνα στην Ευρώπη; Γιατί οι Ευρωπαίοι δεν ήθελαν τους Τούρκους;».

Το άρθρο ασχολείται με την εικόνα των Τούρκων, παραβλέποντας τις θηριωδίες των Οθωμανών Τούρκων στους Έλληνες της περιόδου εκείνης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πολλές από τις στυγερές σφαγές ήταν αποκυήματα της ελληνικής φαντασίας, ή στην συγκεκριμένη περίπτωση του Ζαλόγγου και της θυσίας των Ελληνίδων, ενώ αναφέρονται και άλλα τερατουργήματα.

Για την ιστορία, μία ομάδα από Σουλιώτισσες, για να μη συλληφθούν ζωντανές από τους Τουρκαλβανούς που τις πολιορκούσαν στο Ζάλογγο, στήνουν κυκλικό χορό και στη συνέχεια ρίχνονται στον γκρεμό με τα παιδιά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας