Προκλητική και επικίνδυνη η άσκηση αναίρεσης για την αθώωση του Τάσου Θεοφίλου

2678

Σε μια άκρως προκλητική κίνηση προχώρησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ασκώντας αναίρεση της απόφασης του Εφετείου, με την οποία αθωώθηκε, μετά από 5 χρόνια άδικης φυλάκισης, ο Τάσος Θεοφίλου. Ο νεαρός αναρχικός αγωνιστής, η δίωξη του οποίου όπως αποδείχτηκε, δεν ήταν παρά σκευωρία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και άλλων σκοτεινών κρατικών μηχανισμών.
Όπως αναφέρουν οι συνήγοροί του, Κώστας Παπαδάκης και Άννυ Παπαρούσσου, “η πολύμηνη δίκη δεν ανέδειξε καμία απόδειξη ενοχής του Θεοφίλου. Η απόφαση ήταν δίκαιη και το σκεπτικό της υποδειγματικό. Εκείνοι που επιμένουν και βιάζονται να τον βάλουν ξανά στη φυλακή συγκαλύπτουν τους πραγματικούς ενόχους και νομιμοποιούν τις αυθαιρεσίες, την πολιτική σκοπιμότητα και την εκδικητικότητα των μηχανισμών καταστολής”.
Είναι προφανές πως η “υπόθεση Θεοφίλου” προσλαμβάνει μια νέα διάσταση, ακόμη πιο επικίνδυνη απ’ όσο μέχρι την αθώωσή του, καθώς οι μηχανισμοί του βαθέος κράτους δείχνουν απαφασισμένοι να στείλουν σκληρό μήνυμα πειθάρχησης προς το σύνολο της κοινωνίας: ο καθένας θα μπορεί να σέρνεται σε δίκες και να φυλακίζεται με ανυπόστατες κατηγορίες, μόνο και μόνο γιατί οι ιδέες του θεωρούνται επικίνδυνες για το υπάρχον σύστημα κυριαρχίας.
Σε πολύ μαύρους καιρούς του παρελθόντος μας γυρνάνε όλα αυτά. Και η δημοκρατική αντίσταση είναι και πάλι δεδομένη. Όπως γράφουν και οι συνήγοροι του Θεοφίλου, “θα βρουν μπροστά τους για άλλη μία φορά το κίνημα συμπαράστασης και τους συνηγόρους υπεράσπισής του. Και τα σενάριά τους θα περιοριστούν αμετάκλητα στη νοσηρή φαντασία τους”.
 
 
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας