Προκαλεί ο διευθυντής Βρετανικού Μουσείου:Τα γλυπτά Παρθενώνα δεν ανήκουν στην Ελλάδα

1557
γλυπτά

Προκλητικός για ακόμη μία φορά, για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, εμφανίστηκε, ο Επίτροπος του Βρετανικού Μουσείου Χάρτβιχ Φίσερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο κ. Φίσερ ανέφερε ότι «μπορεί να καταλάβει τους Έλληνες, που θέλουν να δουν όλα τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα», αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί, αφού οι Επίτροποι του Βρετανικού Μουσείου «έχουν την νομική ευθύνη της διαφύλαξης της συλλογής».

Ο επικεφαλής του Βρετανικού Μουσείου, αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο «επ αόριστον δανεισμού», αλλά και γενικά οποιουδήποτε δανεισμού, εάν η Ελλάδα δεν αποδεχθεί ότι τα Γλυπτά ανήκουν στους Βρετανούς. Αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τα αντικείμενα της συλλογής του Μουσείου βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία των επιτρόπων του Μουσείου».

Έχουμε άριστες σχέσεις με τους συναδέλφους μας στο Μουσείο Ακρόπολης είπε ο κ. Φίσερ και τόνισε ότι το Μουσείο δανείζει κάθε χρόνο χιλιάδες αντικείμενα, δανείζει και στο μουσείο Ακρόπολης αλλά σε ότι αφορά τις φημολογούμενες κατά καιρούς συζητήσεις για το θέμα, απάντησε ότι δεν υπάρχουν συνομιλίες σε εξέλιξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας