Προκαλεί εκ νέου η Άγκυρα για «8»:Θα τους ζητάμε μέχρι τέλους

1203
άγκυρα

Το θέμα των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 φέρνει και πάλι στο προσκήνιο η Τουρκία.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή δια στόματος του τούρκου υπουργού Δικαιοσύνης, η Άγκυρα ζήτησε εκ νέου την έκδοση των «τρομοκρατών», όπως τους αποκαλεί.

«Θέλουμε την έκδοση των τρομοκρατών η οποία απαιτείται από τον δικαστικό τουρκικό μηχανισμό» δήλωσε στους τούρκους δημοσιογράφους ο Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις πληροφορίες ότι η Ελλάδα προσπαθεί κρυφά να τους μεταφέρει σε τρίτες χώρες.

«Θα κυνηγήσουμε το θέμα μέχρι τέλους ως Τουρκική Δημοκρατία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

«Το 2018, η Ελλάδα μαζί με τη Γερμανία ήταν μεταξύ των κορυφαίων χωρών της ΕΕ στις οποίες αξιωματούχοι του FETO ζήτησαν άσυλο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος» σχολιάζει το πρακτορείο Ανατολή, επικαλούμενο τούρκους αξιωματούχους.

Η Άγκυρα κατηγορεί την ισλαμιστική οργάνωση FETO ότι βρίσκεται πίσω από μια «μακροχρόνια εκστρατεία για την ανατροπή του κράτους μέσω της διείσδυσης στους τουρκικούς θεσμούς, ιδίως της στρατιωτικής, αστυνομικής και δικαστικής εξουσίας».

Στο πλαίσιο αυτό,  ο Ταγίπ Ερντογάν έχει προχωρήσει στην απόταξη εκατοντάδων χιλιάδων στρατιωτικών, δικαστικών, αστυνομικών και δημοσίων υπαλλήλων και έχει κλείσει δεκάδες τουρκικά ΜΜΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας