Προκαλεί η Άγκυρα: Σκανδαλώδης η απόφαση για τους δύο πραξικοπηματίες

1078
ασύλου

Για «σκάνδαλο εξ’ ονόματος της δικαιοσύνης» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν, σχολιάζοντας την απόφαση για χορήγηση ασύλου στον δεύτερο τούρκο αξιωματικό. Τονίζει, δε, πως πρόκειται για εξέλιξη «που θα επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις μας», ενώ αφήνει αιχμές για στήριξη της Ελλάδας στο πραξικόπημα.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του Tayyip Erdogan ανέφερε ότι «όλοι γνωρίζουν πως αυτοί οι οκτώ πραξικοπηματίες διέφυγαν κλέβοντας δυο ελικόπτερα της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Αυτοί είχαν πάει στη Μαρμαρίδα με σκοπό να δολοφονήσουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και την οικογένειά του. Το αποδείξαμε με στοιχεία».

«Είναι μια σοβαρή κατάσταση η αποδοχή του αιτήματος ενός ακόμη από τους οκτώ πραξικοπηματίες, δηλαδή τρομοκράτες» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «συζητήσαμε με τις ελληνικές αρχές αυτό το θέμα πολλές φορές, εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο».
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο προεδρικό συγκρότημα, ο Καλίν υπογράμμισε ακόμα ότι η Ελλάδα λαμβάνει αποφάσεις που θα βλάψουν τις πολιτικές σχέσεις των δύο χωρών και τόνισε ότι «στα λόγια, λένε πως είναι αντίθετοι στο πραξικόπημα. Αλλά στην πράξη, δυστυχώς, είναι γεγονός ότι υπάρχει μια σοβαρή κατάσταση, όπως η αποδοχή του αιτήματος και του δεύτερου πραξικοπηματία για άσυλο».

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να συνεργαστεί για την Τουρκία στον αγώνα ενάντια στην FETÖ.
«Εμείς περιμένουμε απτά βήματα. Επαναλαμβάνουμε την έκκληση μας σχετικά με τους εκείνους που διέφυγαν στην Ευρώπης και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Όποια και να είναι η προσέγγιση τους, η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα με την FETÖ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας