Προκήρυξη της ΕΑΚ-ΠΣΦ για τις εκλογές Φυσικοθεραπευτών στις 20 Μαΐου

1958
εακ πσφ

Συνάδελφοι,
Οι φυσικοθεραπευτές που υπογράφουμε αυτήν την προκήρυξη παίρνουμε την πρωτοβουλία συγκρότησης νέας παράταξης για:
-να συμβάλλουμε στη δημιουργία μαζικού ρεύματος ανατροπής της κατεστημένης τάξης στον Π.Σ.Φ.-Ν.Π.Δ.Δ., για μια νέα πορεία με τους συναδέλφους στην πρώτη γραμμή.
-να συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους στην υγεία και όλο τον ελληνικό λαό για ανατροπή της λιτότητας και των μνημονίων.
-να μην περάσει η διάλυση της δημόσιου συστήματος υγείας.
-να μην περάσει η κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
-να μην εκλείψει το μικρό εργαστήριο φυσικοθεραπείας προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων του χώρου της υγείας.
-δημόσια, δωρεάν υγεία ψηλού επιπέδου, χρηματοδοτούμενη από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλους με αναβαθμισμένο το ρόλο των φυσικοθεραπευτών.
ΤΥΧΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Τίποτα από όλα αυτά δεν γίνεται τυχαία. Ολοι οι εργαζόμενοι, έτσι και οι υγειονομικοί, αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν διάφορες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-τεχνοκρατών και τελευταία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει με θρησκευτική προσήλωση την αντιλαϊκή επίθεση. Γιατί όλοι υποκλίνονται στις εντολές ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ και έτσι νομοτελειακά το νέο successstory της κυβέρνησης σημαίνει λιτότητα, μείωση μισθών, υπερφορολόγηση, ματωμένα πλεονάσματα, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ανεργία, πλειστηριασμοί, καταστολή.  Η δε ΝΔ υπόσχεται ότι αν επανέλθει θα είναι πιο αποτελεσματική ως πιο γνήσιος εκφραστής της ίδιας πολιτικής.  Αν δεν είμασταν στην τραγική κατάσταση που είμαστε θα ήταν πολύ καλό ανέκδοτο.
Συνάδελφοι
Εμείς λέμε ότι δεν ενδιαφέρει ποιος εφαρμόζει τη  συγκεκριμένη  πολιτική, αν την  πιστεύει πολύ ή λίγο, αλλά η ίδια η πολιτική στην ουσία της. Λέμε ότι το συμφέρον της μεγάλης πλειοψηφίας των φυσικοθεραπευτών είναι η ρήξη και η ανατροπή τους μαζί με αυτούς που τις εφαρμόζουν.
Και ο ΠΣΦ-ΝΠΔΔ τι κάνει;
Συνεχίζει όπως και πρώτα στην ίδια λογική της πολιτικής των διαδρόμων, των «γνωστών» που θα «βοηθήσουν», των «εξυπηρετήσεων», μιλάει για «επιχειρηματικότητα» και για «εξωστρέφεια» ως λύση. Και πάντα φωτογραφίες για να μην ξεχνάνε οι συνάδελφοι τα πρόσωπα όταν έρθει η ώρα της κάλπης. Έχουν κάποια σχέση αυτά με τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου; Λύνουν το πρόβλημα των ανέργων νέων συναδέλφων; Ανατρέπουν μέτρα όπως τον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου που οδηγεί σε κλείσιμο εργαστηρίων; Βελτιώνουν σε τίποτα την κατάσταση στην αγορά εργασίας με τις ελαστικές σχέσεις και τα μπλοκάκια; Αντιστρέφουν τις μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα;
ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΠΣΦ-ΝΠΔΔ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ
-Όχι στη διάλυση της δημόσιας περίθαλψης, με γενναία και σύμφωνη με τις πραγματικές ανάγκες χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να μη μετακυλίεται το κόστος στον ασθενή. Παροχή υπηρεσιών ψηλού επιπέδου σε όλους χωρίς διακρίσεις. Άμεσα προσλήψεις και αναβάθμιση της φυσικοθεραπείας στο δημόσιο σύστημα υγείας.
-Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας όλων των ειδών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
-Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία που εξυπηρετεί μόνο το μεγάλο κεφάλαιο. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα.
-Ουσιαστική κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης κόντρα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ε.Ε. που ευνοούν την ιδιωτική εκπαίδευση.
-Όχι σε διαφορετικών βαθμίδων πτυχία.
-Άμεση ένταξη στο ανθυγιεινό είναι το δικό μας προαπαιτούμενο.
-Φορολογική δικαιοσύνη για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους με αφορολόγητο και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
-Όχι στον αντιασφαλιστικό νόμο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ.
-Αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και της παρεχόμενης φυσικοθεραπείας άμεσα. Κατάργηση clawback και rebate.
-Αναδιοργάνωση του Π.Σ.Φ.-Ν.Π.Δ.Δ. έτσι ώστε τα περιφερειακά τμήματα να είναι ισχυρά και οικονομικά βιώσιμα, όχι σφραγίδες, με δυνατότητα παρέμβασης και χάραξης πολιτικής.
-Ανατροπή της λογικής που μετατρέπει τον Π.Σ.Φ.-Ν.Π.Δ.Δ. σε επιχειρηματικό όμιλο με ακριβά σεμινάρια.  Η παροχή γνώσης για την επιστημονική εξέλιξη των φυσικοθεραπευτών είναι υποχρέωση του Π.Σ.Φ.-Ν.Π.Δ.Δ.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ Π.Σ.Φ.-Ν.Π.Δ.Δ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ασμάνης Στράτος                Αυτοσμίδης Δημήτρης              Γιαννέας Γιάννης
Καρμίρης Κώστας         Παλαιολόγος Λεονάρδος           Παρχαρίδου Μαρία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας