Προβολή ντοκιμαντέρ «Καθολικό Βασικό Εισόδημα: δικαίωμα στη ζωή»

1136
ντοκιμαντέρ
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 82

Το ελληνικό γραφείο του διεθνούς ανθρωπιστικού πρακτορείου ειδήσεων PRESSENZA και το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων παρουσιάζουν σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Καθολικό Βασικό Εισόδημα: δικαίωμα στη ζωή» του Álvaro Orús Andreu, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 21:00.

Το ντοκιμαντέρ «Καθολικό Βασικό Εισόδημα (ΚΒΕ): δικαίωμα στη ζωή» (2018, 52′), ασχολείται με το δικαίωμα όλων των ανθρώπων να μπορούν να διαβιώνουν, δικαίωμα που προκύπτει και μόνο από το γεγονός ότι έχουν γεννηθεί.

Πρόκειται για μια ιδέα που έχει ήδη πίσω της ιστορία, αλλά και που έχει προωθηθεί με εξαιρετικούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι η τεχνολογική πρόοδος απειλεί να αφήσει την πλειονότητα των ανθρώπων χωρίς εργασία και κατά συνέπεια χωρίς τη δυνατότητα να μπορούν να καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις από ακαδημαϊκούς, ακτιβιστές και ακτιβίστριες, που εξηγούν την εμπειρία τους, όπως αυτή προκύπτει από την απασχόλησή τους με το θέμα τα τελευταία τριάντα χρόνια ανά τον κόσμο.

Πώς θα σου φαινόταν αν το βασικό εισόδημά σου ήταν εξασφαλισμένο, από τη στιγμή της γέννησής σου και για όλη σου τη ζωή;

Η ταινία είναι στα αγγλικά και τα ισπανικά και θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους. Θα ακολουθήσει συζήτηση με καλεσμένη την ισπανίδα Juana Perez, εκπρόσωπο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας «Ανθρωπιστές για το καθολικό βασικό εισόδημα». Η συζήτηση θα γίνει στα ελληνικά με ταυτόχρονη διερμηνεία.

 

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 21:00 | Είσοδος: 5€
στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη)
Κρατήσεις απαραίτητες: 213.00.40.496 και στο info@polychorosket.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας