Πραξικόπημα του “πονηρούλη” Ζάεφ: Αξιοποίησε “ΟΧΙ” από Ε.Ε για πρόωρες εκλογές

1163
ζάεφ

Ο Ζ. Ζάεφ, παλιός φίλος του Τσίπρα και όψιμος του Μητσοτάκη, αφού έπαιξε αρκετό θέατρο με την “παραίτησή ” του, αξιοποίησε πονηρά τη συναισθηματική φόρτιση από το “ΟΧΙ” της Ε.Ε στην εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων, για να εκβιάσει και να κηρύξει πρόωρες εκλογές, προσδοκώντας ότι θα τις κερδίσει.

Ο Ζ. Ζάεφ εξαιρετικά πειθήνιος και επιμελής υπάλληλος των Βρυξελλών, της Γερμανίας και των ΗΠΑ επιδιώκει την πάση θυσία ενταξιακή προοπτική της χώρας του, “αγνοώντας” τις συνέπειες της ενταξιακής πορείας που θα μετατρέψει και τα Σκόπια, όπως αναλόγως συνέβη και με όλες τις δύσμοιρες βαλκανικές χώρες, σε ξεπουλημένο νεοφιλελεύθερο προτεκτοράτο των Βρυξελλών και Βερολίνου, σε μεγάλη στρατιωτική αμερικανο-νατοϊκή βάση και φτηνό καταφύγιο εργατικών χεριών, διαλυμένων εργασιακών σχέσεων, φορολογικής ασυλίας του κεφαλαίου και αρπαγής του όποιου πλουτοπαραγωγικού του στοιχείου από τις πολυεθνικές.

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη FYROM ανακήρυξε ο Ζόραν Ζάεφ στον απόηχο της άρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια.

«Στις εκλογές οι πολίτες θα αποφασίσουν σε ποιο μονοπάτι θα πρέπει να συνεχίσει η χώρα μας. Οι πολίτες θα μας υποδείξουν ποιον δρόμο να ακολουθήσουμε» έγραψε στο Twitter o Ζόραν Ζάεφ και συμπλήρωσε: «Δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα παλέψουμε γενναία και αποφασιστικά. Δεν θα τους αφήσουμε να ανατρέψουν τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε και να πάρουν πίσω την ελευθερία που φέραμε. Για τη χώρα και τους πολίτες, στέκομαι μπροστά σας και υπόλογος σε εσάς». 

Ο Ζόραν Ζάεφ ευχαρίστησε την πλειοψηφία -όπως ανέφερε- των Ευρωπαίων ηγετών «που πάλεψαν υπέρ μιας θετικής απόφασης» για τη λεγόμενη “Βόρεια Μακεδονία”.

«Είμαστε θύματα ενός ιστορικού λάθους της ΕΕ», συμπλήρωσε ο Ζάεφ, σημειώνοντας ότι καταλαβαίνει την οργή των πολιτών, «ως ακόμη μία ουλή». «Για εμένα η υπόσχεση που δεν τηρήθηκε είναιμια κακή και άδικη πράξη της Ένωσης και την ίδια ώρα ένα πολύ σημαντικό ζήτημα», συμπλήρωσε.

Το “στημένο” θρίλερ μετά το «όχι» των Βρυξελλών

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες ο Ζόραν Ζάεφ, εν μέσω σεναρίων περί παραίτησής του δέχθηκε τηλεφώνημα από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία του ζήτησε να μην παραιτηθεί, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και άλλοι ξένοι ηγέτες, καλώντας τον να συνεχίσει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Ο Ζάεφ φέρεται να επικοινώνησε με τους ομολόγους του στη Σουηδία, τη Βουλγαρία, τη Σλοβενία, τη Μάλτα, καθώς και με τον Ευρωπαίο επίτροπο Γιοχάνες Χαν. Όλοι τους επιβεβαίωσαν ότι η λεγόμενη “Βόρεια Μακεδονία” και οι πολίτες της είναι σε πλήρη ετοιμότητα για μια ευρωπαϊκή πορεία, αλλά εξήγησαν πως κάποιες χώρες της ΕΕ δεν είναι ακόμη έτοιμες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας