Κρατική αυθαιρεσία καταγγέλλει η οικογένεια για θάνατο του 26χρονου από Βόλο

958
οικογένεια

Μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη για τη νεκροτομή η σορός του νεαρού, χωρίς τη συγκατάθεση της οικογένειας ενώ αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί η βιασύνη του υπουργείου να προδικάσει το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Σε κεντρικό θέμα της επικαιρότητας εξελίσσεται ο θάνατος του 26χρονου Βασίλειου Μάγγου, έπειτα από τις καταγγελίες της οικογένειάς του για μεταφορά της σορού του στη Θεσσαλονίκη χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Όπως αναφέρει ο πατέρας του άτυχου 26χρονου ακτιβιστή, τον οποίο βρήκε νεκρό η μητέρα του χθες στον Βόλο, ενώ πριν από έναν μήνα είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού και βασανισμού από αστυνομικούς, η οικογένειά του δεν είχε ενημερωθεί για το πού θα πραγματοποιηθεί η νεκροτομή.

Η αρχική ενημέρωση ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες στη Λάρισα δεν λειτουργεί νεκροτομείο και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η μεταφορά της σορού στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, όμως, η οικογένεια του νεκρού έψαξε και ενημερώθηκε πως θα υπάρχει ιατροδικαστής διαθέσιμος για να κάνει τη νεκροτομή στη Λάρισα την Πέμπτη, όμως ο εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι η απόφαση είχε ήδη ληφθεί για να μεταφερθεί η σορός άμεσα στη Θεσσαλονίκη.

Ωμή παρέμβαση Χρυσοχοΐδη

Αλγεινή εντύπωση, όμως, προκάλεσε η βιασύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προδικάσει το αποτέλεσμα της έρευνας του ιατροδικαστή, εξαπολύοντας, μάλιστα, επίθεση προς μέσα ενημέρωσης.

Το υπουργείο έκανε λόγο για «αθλιότητα, ασύστολο ψέμα» από ιστοσελίδες και έντυπα, ενώ σφυρίζει αδιάφορα στο θέμα του βασανισμού του Βασίλειου Μάγγου από αστυνομικούς μιλώντας απλά για «καταγγελία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας