Πούτιν: Σε υψηλό συναγερμό οι ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις αποτροπής-«Επιθετικές δηλώσεις ΝΑΤΟ»

804
Σε υψηλή επιφυλακή μάχης οι πυρηνικές δυνάμεις αποτροπής της Ρωσίας, μετά τις επιθετικές ΝΑΤΟϊκές δηλώσεις, με εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τον ρωσικό στρατό να θέσει τις πυρηνικές δυνάμεις αποτροπής του έθνους σε υψηλό επίπεδο συναγερμού μετά από «επιθετικές δηλώσεις» του ΝΑΤΟ.
«Ανώτατα στελέχη των ηγετικών χωρών του ΝΑΤΟ επιδίδονται σε επιθετικές δηλώσεις για τη χώρα μας. Ως εκ τούτου, διατάζω τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου να θέσουν τις δυνάμεις αποτροπής του ρωσικού στρατού σε ειδική κατάσταση μάχης» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, αντέδρασε στη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία μόνο με «μη φιλικές ενέργειες εναντίον της χώρας στον οικονομικό τομέα», δηλαδή κυρώσεις.
«Οι δυτικές χώρες δεν λαμβάνουν μόνο εχθρικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας στον οικονομικό τομέα. Μιλάω για τις παράνομες κυρώσεις που όλοι γνωρίζουν καλά. Ωστόσο, οι κορυφαίοι αξιωματούχοι των κορυφαίων χωρών του ΝΑΤΟ κάνουν επίσης επιθετικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας», υπογράμμισε επ΄θσης.
Ο κ. Πούτιν συμμετείχε σε διάσκεψη με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, Βαλέρι Γκερασίμοφ.
Οι ηγέτες των χωρών της βορειοαντλαντικής συμμαχίας πραγματοποίησαν επείγουσα σύνοδο κορυφής για να «καταδικάσουν με τον πιο έντονο τρόπο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που επέτρεψε η Λευκορωσία» και κάλεσαν τη Μόσχα «να σταματήσει αμέσως τη «στρατιωτική της επίθεση», αποσύροντας όλες τις δυνάμεις της από την Ουκρανία.
Το μπλοκ προειδοποίησε ότι «ο κόσμος» θα «κατηγορήσει τη Ρωσία, καθώς και τη Λευκορωσία, για τις ενέργειές τους» και επεσήμανε πως η Μόσχα φέρει «την πλήρη ευθύνη για αυτή τη σύγκρουση «απορρίπτοντας το μονοπάτι της διπλωματίας και του διαλόγου» ενώ υποσχέθηκε να «λάβει όλα τα μέτρα και τις αποφάσεις που απαιτούνται για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την άμυνα όλων των Συμμάχων.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, τη Δευτέρα (21/02), υπέγραψε διατάγματα για την αναγνώριση της κυριαρχίας των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και, την Πέμπτη (24/02), ανακοίνωσε την έναρξη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς.
Επίσης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε ότι τα σχέδια της Μόσχας δεν περιλαμβάνουν την κατοχή της Ουκρανίας, παρά μόνο την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίησή της, καθώς χαρακτήρισε ως στόχο της επιχείρησης την προστασία των κατοίκων των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, οι οποίοι έχουν υποστεί γενοκτονία για οκτώ χρόνια.
Στη συνέχεια, ο Ρώσος Πρόεδρος κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να καταθέσουν τα όπλα και έτσι θα μπορούν να εγκαταλείψουν ελεύθερα τη ζώνη μάχης και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους.
Ακόμα, σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, όλη η ευθύνη για την αιματοχυσία θα βαρύνει τη συνείδηση του καθεστώτος του Κιέβου.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν εξαπολύουν καμία επίθεση με πυραύλους, από αέρος ή με πυροβολικό σε πόλεις της Ουκρανίας, καθώς η στρατιωτική υποδομή απενεργοποιείται από όπλα υψηλής ακρίβειας και τίποτα δεν απειλεί τον άμαχο πληθυσμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας