Πούτιν: Η Ρωσία έτοιμη για κάθε εξέλιξη σχετική με τον κορονοϊό

818
εμβόλια

Την ετοιμότητα της Ρωσίας σχετικά με κάθε εξέλιξη στο ζήτημα του κορονοϊού, υπογράμμισε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Ρωσία είναι έτοιμη για κάθε εξέλιξη σχετική με τον κορονοϊό, διαβεβαίωσε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποιώντας ωστόσο πως δεν έχει παρέλθει ο κίνδυνος.

Να σημειωθεί πως στη Ρωσία το τελευταίο 24ωρο έχουν επιβεβαιωθεί 11.615 νέα κρούσματα της πανδημίας, αριθμός που «αγγίζει» το ημερήσιο ρεκόρ που είχε καταγραφεί τον Μάιο.

«Ο κίνδυνος από τον ιό δεν έχει υποχωρήσει, είναι ακόμη εδώ, αλλά είμαστε έτοιμοι για κάθε εξέλιξη. Θα δράσουμε με συνέπεια, θα στηρίξουμε τους πολίτες, την κοινωνική σφαίρα και τον τομέα της Υγείας. Είμαι βέβαιος πως αυτές οι κατευθύνσεις θα γίνονται πάντα κατανοητές και θα στηρίζονται» επεσήμανε ο Ρώσος Πρόεδρος σε ομιλία του στην Κάτω Βουλή.


Το ρωσικό εμβόλιο

Να σημειωθεί πως η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που έχει καταχωρήσει εμβόλιο για τον κορονοϊό, ενώ είναι κοντά και σε δεύτερη έγκριση εμβολίου.

Νωρίτερα σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γνωστοποίησε πως έχει λάβει τα δεδομένα από τις δύο πρώτες φάσεις των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

«Για το ρωσικό εμβόλιο, υπάρχει νέα ενημέρωση. Υπήρξε μια αρχική συζήτηση μεταξύ του ΠΟΥ και των ρωσικών Αρχών. Τώρα γνωρίζουμε ότι η Ρωσία έχει μοιραστεί με τον ΠΟΥ τα δεδομένα για τις φάσεις 1 και 2 των κλινικών δοκιμών και η ρωσική ρυθμιστική αρχή έχει εγκρίνει το εμβόλιο. Εκτός από αυτό, δεν ακόμα έχουμε πληροφόρηση για την ανάπτυξη εμβολίων σε άλλες χώρες» δήλωσε αξιωματούχος του ΠΟΥ.

Όπως ενημέρωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο, το Sputnik V αναμένεται να τεθεί σε κυκλοφορία στα τέλη του Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το εμβόλιο και στο εσωτερικό της χώρας αλλά και από χώρες του εξωτερικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας