Πούτιν: Είχα μια «καλή» συνομιλία με τον Τραμπ στο Παρίσι

797
πούτιν
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που θα διεξαχθεί στα τέλη Νοεμβρίου στην Αργεντινή.

«Ναι», απάντησε ο Πούτιν στην ερώτηση δημοσιογράφου αν κατάφερε να συνομιλήσει με τον Τραμπ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti. «Καλή», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος όταν ερωτήθηκε για την ποιότητα αυτής της συνομιλίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν για μια λεπτομερέστερη συνομιλία στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που θα διεξαχθεί στα τέλη Νοεμβρίου στην Αργεντινή.

Ο Πούτιν είχε δηλώσει προηγουμένως πως είναι «έτοιμος για διάλογο»με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να αποσυρθούν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα μεσαίου βεληνεκούς που είχαν συνάψει με την ΕΣΣΔ στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Ωστόσο, όπως ανέφερε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές του Kρεμλίνου κατά τη σύντομη συνομιλία Τραμπ – Πούτιν στο Παρίσι δεν συζητήθηκε το θέμα της συμφωνίας για τα πυρηνικά όπλα μεσαίου βεληνεκούς.

Πούτιν: Είναι φυσικό για την Ευρώπη να θέλει έναν στρατό

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως είναι λογικό για έναν ισχυρό οικονομικό συνασπισμό όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση να θέλει να διαθέτει στρατιωτική άμυνα.

«Η Ευρώπη είναι μια ισχυρή οικονομική οντότητα, μια ισχυρή οικονομική ένωση και είναι πολύ φυσικό να θέλει να είναι ανεξάρτητη, αυτάρκης και κυρίαρχη σε θέματα άμυνας και ασφάλειας», δήλωσε ο Πούτιν μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας