Πούτιν: Δεν πρέπει τρίτοι να επιβάλλουν αξίες τους στο Αφγανιστάν

463
Δεν πρέπει τρίτοι να επιβάλλουν αξίες

Οι ξένες χώρες δεν πρέπει να επιβάλλουν τις δικές τους αξίες στο Αφγανιστάν, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες που είχε σήμερα στο Κρεμλίνο με τη Γερμανία καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι “η πραγματικότητα είναι πως οι Ταλιμπάν ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας”.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι Ταλιμπάν θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους για αποκατάσταση της τάξης στη χώρα και ότι είναι σημαντικό να αποτραπεί η είσοδος τρομοκρατών από το Αφγανιστάν σε γειτονικές χώρες.

Παράλληλα, τόνισε πως δεν είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας να ασχοληθεί με τα αποτελέσματα της στρατιωτικής επιχείρησης “των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και ότι είναι σημαντικό “να δημιουργηθούν καλές σχέσεις γειτονίας με το Αφγανιστάν”.

Ο Πούτιν σημείωσε πως η Μόσχα και οι σύμμαχοί της θα πρέπει να είναι ενωμένοι για να βοηθήσουν τους ανθρώπους στο Αφγανιστάν.

Όσον αφορά το Ουκρανικό ζήτημα, ο πρόεδρος Πούτιν ανέφερε πως εντύπωση του είναι πως “η ουκρανική ηγεσία έχει αποφασίσει να μην υπάρξει ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία”.

Δήλωσε ακόμη ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Γερμανία ανησυχούν από τις αυξανόμενες εντάσεις στο Ντονμπάς, όπου οι αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία βρίσκονται σε σύγκρουση με τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις από το 2014.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας