Πουθενά οι ΗΠΑ δεν μιλάνε για “παράνομο” Τουρκολυβικό μνημόνιο

1540
κυρώσεις

Όλα σχεδόν τα “παπαγαλάκια” των ΗΠΑ στην Ελλάδα αναφερόμενα στην πρόσφατη(5/6) γραπτή απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ σε ερώτηση του “OPEΝ” και της ιστοσελίδας “HellasJournal”, τόνιζαν παραπλανητικά ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε, τάχα, ως παράνομο το Τουρκολυβικό μνημόνιο.

Πουθενά στη γραπτή απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το Τουρκολυβικό μνημόνιο δεν χαρακτηρίζεται παράνομο, ένα χαρακτηρισμό που απ’ όσο ενθυμούμαι δεν έχoυν προσάψει ποτέ οι Αμερικανοί στο Τουρκολυβικό μνημόνιο.

Η αλήθεια, μάλιστα, είναι πολύ χειρότερη για την Ελλάδα. Διότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, παρότι ερωτάται, δεν αναφέρεται  πουθενά στη γραπτή δήλωση του στο Τουρκολυβικό μνημόνιο.

Η απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αυτό που χαρακτηρίζει δεν είναι το Τουρκολυβικό μνημόνιο αλλά τις τουρκικές ενέργειες γενικώς, τις οποίες απλά χαρακτηρίζει ως “αντιπαραγωγικές” και “προκλητικές“.

Προφανώς είναι άλλο πράγμα να χαρακτηρίζεται με εκείνο ή τον άλλο τρόπο το Τουρκολυβικό μνημόνιο αυτό καθ’ αυτό , για το οποίο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν κάνει καμία αναφορά και άλλο να χαρακτηρίζονται τουρκικές ενέργειες, χωρίς να κατονομάζονται συγκεκριμένα, προκλητικές και αντιπαραγωγικές αλλά όχι και αυτές παράνομες!

Η διαφορά είναι όπως η μέρα με τη νύχτα.

Δυστυχώς οι ΗΠΑ στο ζήτημα του Τουρκολυβικού μνημονίου κρατούν μια ασαφή έως ουδέτερη στάση, η οποία στην ουσία το νομιμοποιεί και επιτρέπει να εμπεδωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Ακόμα χειρότερα, ουδέποτε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει κάνει τον κόπο, όχι μόνο να επικρίνει αλλά ούτε και να αναφερθεί καν στο Τουρκολυβικό μνημόνιο.

Αντίθετα , είδαμε χθες με πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου να πραγματοποιείται τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, κατά την οποία συζητήθηκαν περιφερειακά ζητήματα, όπως η Λιβύη, η Συρία και η Ανατολική Μεσόγειος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αμερικανικής προεδρίας.

Μάλιστα, ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι “μια νέα εποχή μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ μπορεί να ξεκινά με το τηλεφώνημα μας. Συμφωνήσαμε σε ορισμένα θέματα“.

Η θεαματική και αινιγματική αυτή δήλωση του Ερντογάν αφήνει να εννοηθούν πολλά αλλά εξίσου πολλά εξυπακούονται από το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος πήρε την πρωτοβουλία να συζητήσει τα πιο κρίσιμα θέματα της περιοχής με τον Ερντογάν, πράγμα που δεν θα έκανε ποτέ με τη δουλοπρεπή και δεδομένη κυβέρνηση της Ελλάδας, την οποία και τους πρωθυπουργούς της, έχει καταγράψει στα αζήτητα!

Οι ΗΠΑ επιλέγουν Τουρκία! Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο, αν δεν έχουν όφελος για αυτό που λένε, έχουν οικτρές αυταπάτες!

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας