Ποτάμι ξανά οι δρόμοι στη Μάνδρα και στην Αττική – Αυξάνονται οι αγνοούμενοι. Ανοχύρωτο όλο το λεκανοπέδιο

2276
μεγαλόκαρδοι

Υπό το φόβο νέων καταστροφών και νεκρών συνεχίζουν να ζουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, που βλέπουν για μια ακόμη ημέρα τη βροχή να μετατρέπει σε ποτάμια τους δρόμους, καταστρέφοντας οτιδήποτε βρεθεί μπροστά τους.
Λίγα λεπτά πριν τις 10:00 ξεκίνησε να βρέχει έντονα στην περιοχή της Μάνδρας, με τους δρόμους να γεμίζουν μέσα σε λίγα λεπτά με νερό, το οποίο κατεβαίνει ορμητικά από το ρέμα της περιοχής, προκαλώντας ανησυχία στους ανθρώπους που είδαν μόλις μια μέρα πριν να καταστρέφονται περιουσίες και να χάνονται ανθρώπινες ζωές.
Στη Δυτική Αττική εξακολουθούν να βρίσκονται 155 πυροσβέστες με 46 οχήματα, οι οποίοι προσπαθούν ματαίως να τραβήξουν τα νερά από τα πλημμυρισμένα σπίτια και να απομακρύνουν τα οχήματα και τα αντικείμενα από τους δρόμους και τα σπίτια των κατοίκων.

Έξι οι αγνοούμενοι

Την ίδια ώρα, αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που δηλώνονται ως αγνοούμενοι στις Αρχές.
Πλέον οι πυροσβέστες που βρίσκονται στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, αναζητούν έξι άτομα: έναν άνδρα στο Γεφυράκι Νέας Περάμου και έναν στο Παλαιοχώρι Μάνδρας. Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων οδηγών, οι οποίοι κινούνταν την ώρα της κακοκαιρίας στο οδικό δίκτυο της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας – Θήβας.

Κλειστοί δρόμοι

Διακόπηκε, πριν από λίγη ώρα, λόγω συσσώρευσης υδάτων, η κυκλοφορία των οχημάτων στην έξοδο 1 της Αττικής οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα.
Ανοιχτή είναι, από το πρωί, η νέα εθνική οδός Αθηνών- Κορίνθου, καθώς δόθηκε στην κυκλοφορία από την Τροχαία το σημείο όπου είχε διακοπεί, λόγω της θεομηνίας που έπληξε χτες τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.
Κλειστά ωστόσο, παραμένουν, όπως χτες το βράδυ, τα σημεία στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και στο 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας – Θήβας.
Στο σημείο βρίσκεται το σύνολο των μηχανικών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων και των άλλων φορέων του έχει κινητοποιήσει το υπουργείο Υποδομών, περίπου 300 άτομα, για την αντιμετώπιση των καταστροφών στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Μάνδρας.
Πολλοί από τους μηχανικούς βρίσκονται ήδη στο κέντρο επιχειρήσεων του συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας και οι υπόλοιποι είναι σε 24ωρη επιφυλακή δήλωσε ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, σημειώνοντας ότι «η καταγραφή των ζημιών θα ξεκινήσει άμεσα μόλις όμως ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις ανεύρεσης τυχόν εγκλωβισμένων».
Επίσης, όπως είπε ο κ Δέδες, έχουν τεθεί στη διάθεση των δήμων και της Πολιτικής Προστασίας από τις εργοληπτικές εταιρείες, που έχουν βασική ευθύνη για την καταστροφή,  όλα τα μηχανήματα που έχουν διαθέσιμα και ήδη εργάζονται στις πληγείσες περιοχές. Τα μηχανήματά τους έχουν κινητοποιήσει και οι τρεις μεγάλες εταιρείες παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων: Ολυμπία Οδός, Νέα Οδός και Αττική Οδός, οι οποίες έχουν καταστήσει ανοχύρωτη τη χώρα.

Αστυνομικοί από το Πολυτεχνείο στη Μάνδρα

Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε η περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων που διατίθενται σε διάφορες περιοχές της χώρας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων.
Στο πλαίσιο αυτό, ειδικότερα για την περιοχή της Δυτικής Αττικής, αποφασίστηκε η μερική αναδιάταξη των δυνάμεων, που έχουν διατεθεί για την εφαρμογή του σχεδιασμού των μέτρων της επετείου του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Αναστέλλεται η λειτουργία των Ειρηνοδικείων Μεγάρων και Ελευσίνας

Αναστέλλεται -με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή- έως και την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου, η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών των Ειρηνοδικείων Μεγάρων και Ελευσίνας, εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών στη δυτική Αττική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας